Papa 14. Leo göreve başlama ayininde konuştu: Size kardeş olarak geldim

Papa 14. Leo Aziz Peter Meydanı’nda Göreve Başladı

Bugün Aziz Peter Meydanı’nda gerçekleşen ayinle birlikte Papa 14. Leo resmi olarak papalık görevine başladı. Törene 200 binden fazla kişi ve dünya çapındaki liderler katıldı. Müslüman, Yahudi, Hindu, Budist, Sih ve diğer dinlerden delegelerin de katıldığı törende Papa, “Papa Francis’in ölümünden sonra çobansız kalan bir sürü olarak hissettik” şeklinde konuştu.

Sözlerle Birleşen Birlik ve Kardeşlik

Papa 14. Leo, konuşmasında, “Size bir kardeş olarak, inancınızın ve neşenizin hizmetkarı olarak, hepimizin tek aile olarak birleşmesini isteyen Tanrı’nın sevgisinde yol arkadaşınız olarak geldim. Şiddet, nefret ve önyargının birçok yara açtığı, ekonomik gerçekliklerin Dünya’nın kaynaklarını tükettiği ve fakirleri marjinalleştirdiği gerçekliğe karşı dünyada birleşmenin, topluluk olmanın, kardeşliğin küçük bir mayası olmak istiyoruz” dedi.

Related Posts

ABD, tarihi el yazmalarını Çin’e iade etti

ABD, Çin tarihine ait en önemli eserlerden Zikandu İpek El Yazmaları’nı ülkeye iade ettiğini duyurdu.

İsrail’den ateşkes itirafı: Yeni anlaşmaya açığız

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki tüm İsrailli esirlerin serbest kalması, Hamas’ın Gazze’den çıkarılması ve bölgenin silahsızlandırılmasını içeren bir anlaşmaya açık olduğunu savundu. ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlanması için taraflara baskı yaptığı yönündeki haberler basına yansırken İsrail, Katar’ın başkenti Doha’da kalıcı ateşkes için görüşüldüğünü itiraf etti.

İsrail ordusu, Gazze’ye kara saldırısı başlattı

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik güneyden kara saldırısı başlattığını bildirdi

Havelsan güvenlik uzmanının cansız bedeni bulundu

3 Ocak’ta Roketsan’da çalışan yazılım mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in cansız bedeninin bulunmasının ardından bir üzücü haber de Havelsan çalışanı R.K.’dan geldi. Havelsan’da siber güvenlik uzmanı olduğu öğrenilen R.K.’nın cansız bedeni odasındaki ranzaya asılı şeklide bulundu.

Eşini öperken ‘elektrik çarptı’: “Ağzımın içinde hala bacak kıllarım uzuyor”

48 yaşındaki bir kadının hayatı, eşini öperken hissettiği ‘elektrik çarpması benzeri’ hissin ardından altüst oldu. Yalnızca bir hafta sonra doktorlar, nadir görülen bir hastalığı olduğunu söyledi.

Edirne’de otomobil ağaca çarptı: Sürücü alkollü çıktı

Edirne’de ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı. Sürücünün 2.08 promil alkollü olduğunu belirlendi.