Hakkari’de Sibirya soğukları: Belediye buz mesaisinde

Hakkari’de Sibirya Soğukları Hayatı Durma Noktasına Getirdi

Hakkari’de hüküm süren Sibirya soğukları, yaşamı kısmen durma noktasına getirdi. Kent merkezinde geceleri termometreler eksi 20 dereceyi gösterirken yollar ve kaldırımlar buzla kaplandı.

İHA’nın haberine göre şehirde dondurucu soğukların etkisini sürdürdüğü, öğleden sonra kar yağışının beklendiği belirtiliyor. Dondurucu soğuklara karşı mücadelelerini sürdüren belediye ekipleri ise 15 mahallede tuzlama çalışmalarına başladı.

Son yılların en zorlu soğuklarını yaşadıklarını ifade eden kent sakinleri, “Hava o kadar soğuk ki nefes alırken bile yüzümüz donuyor. Dışarı çıkmak artık cesaret gerektiriyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde dışarıda olmak neredeyse imkansız” şeklinde konuştular.

Meteoroloji yetkilileri, soğuk hava dalgasının devam edeceğini ve kar yağışının da devam edeceğini belirterek vatandaşları don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(İHA)

Related Posts

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.

5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı

Burdur’da 5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı, itfaiye tarafından ödüllendirildi.

Şarjdaki telefonla oynarken yıldırım çarptı: Bu pozisyon hayatını kurtardı

19 yaşındaki genç bir kadın, gök gürültülü fırtına sırasında odasında şarja takılı telefonuyla oynadığı sırada yıldırım çarptı. Genç kadın, adını bile hatırlayamadı; sağ kalması ise doktorlara göre o anki pozisyonuna bağlı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

Mehmet Murat Çalık’a peş peşe biyopsi

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kısa süre içinde peş peşe biyopsi işlemleri uygulanması, sağlık durumuna ilişkin endişeleri artırdı. Avukatı, yapılması muhtemel cerrahi müdahalenin ciddi ve kalıcı sağlık riskleri taşıdığını açıkladı.