Wifi ağınızı 5 dakikada jet hızına çevirin: Yöntemi çok basit

Wifi ağının kalitesini evde pratik bir yolla yükseltebilirsiniz. Genelde yapılan indirmeler ve web portallara göz atmalar ağın kalitesini ve hızını düşürebiliyor.

İnternet hızınızın artırmanın yanı sıra bağı değişiklikler ağa süreklilik yetirerek bağlantı sorunlarını da çözebilir. DNS’nızı IP numarasına dönüştürmek ağınızdan daha fazla verim alabilir ve hızınızı yükseltebilirsiniz.

Peki DNS sunucunuzu nasıl değiştirilir? 

Bu birkaç basit adımla yapılabilir. İşlem sırayla aşağıdaki gibi yapılmalıdır:

Bir web tarayıcısı açın ve yönlendiricinizin IP adresini yazın. Bu genellikle 192.168.1.1 ya da 192.168.0.1’dir. Fakat bu değişiklik gösterebilir.

İSS’niz tarafından sağlanan kullanıcı adı ve şifreyle (veya ne ayarladıysanız) oturum açın.

Genellikle ‘Gelişmiş Ayarlar’ veya ‘Ağ Ayarları’ altında bulunan DNS ayarlarını bulun.

DNS sunucularını değiştirin: DNS sunucularının IP adreslerinin girildiği alanları arayın.

Geçerli DNS adreslerini kullanmak istediklerinizle değiştirin.

En çok önerilen DNS sunucuları

Çeviklik ve kararlılık sunan Google Public DNS: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4-, en hızlı ve hatırlaması en kolay 1.1.1.1: 1.1.1.1 ve 1.0.0.0.1- Cloudflare veya en güvenli ve içerik filtrelemeli OpenDNS: 208.67.222.222 ve 208.67.220.220- gibi en popüler DNS sunucularından bazılarını kullanabilirsiniz.

DNS’yi değiştirmenize izin vermeyen yönlendiriciler olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle seçeneği bulamazsanız yönlendiricinizin kılavuzuna veya internet sağlayıcınızın teknik desteğine başvurun.

Related Posts

iPhone’unuzda yer kalmadıysa bu özellik hayat kurtaracak: İşte yeni özellik

Apple, iOS 26 güncellemesiyle birlikte düşük depolama alanına sahip iPhone kullanıcılarını rahatlatacak yeni bir özelliği hayata geçiriyor. “Dinamik Depolama Rezervi” adı verilen bu sistem, yazılım güncellemeleri sırasında cihazda geçici olarak boş alan oluşturarak, güncelleme işlemlerinin sorunsuz tamamlanmasını sağlıyor.

Güneş’in güney kutbu ilk kez görüntülendi

Solar Orbiter uzay aracı, Güneş’in keşfedilmemiş güney kutbunu ilk defa gözler önüne serdi. Avrupa Uzay Ajansı ESA ve NASA’nın ortak yürüttüğü bu çığır açan görev, Güneş’in manyetik alanının 11 yılda bir nasıl tersine döndüğünü anlamak için kritik …

Hobi olarak yapsanız bile yeterli! Bunama riskini yüzde 40 azaltıyor

Yeni bir araştırmaya göre, orta yaşlarda düzenli olarak bisiklet süren kişilerin, özellikle genç yaşta ortaya çıkan bunama riskini önemli ölçüde azalttığı belirlendi.

Kuraklığa karşı devrim! Susuzluğu bitirecek gelişme

Dünya genelinde su kıtlığı giderek büyüyen bir sorun haline gelirken, Avustralya ve Çinli bilim insanları, güneş enerjisiyle çalışan ve havadan su üreten yenilikçi bir teknoloji geliştirdi. Balsa ağacından üretilen akıllı sünger, düşük nemli …

İnsanlık buna hazır değil: Dünyanın ilk Güneş fırtınası tatbikatı

Güneş fırtınasına hazırlık için ilk tatbikat gerçekleştirildi. Bu tatbikat, insanların uzay kaynaklı bir acil duruma hazır olmadığını ortaya koydu.

Mühendis çiftten çok amaçlı dron

Kocaeli’de mühendis çift, geliştirdikleri çok amaçlı dron ile afet müdahalelerinde yeni bir dönemi başlatıyor. Aydınlatma, yıkama ve yangın söndürme gibi birçok işlevi tek cihazda birleştiren sistem, oteller ve kamu binaları için kiralanabilir hale …