Türkiye milli füzeleri ile caydırıcılık gücü giderek artıyor

Türkiye’nin Milli Savunma Teknolojileri

Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle ROKETSAN tarafından üretilen milli füzeler ve savunma sistemleri, Türkiye’nin güvenliği için kritik bir rol oynamaktadır. İşte bazı önemli örnekler:

FÜZELER

TAYFUN: 280+ km menzile sahip olan TAYFUN, hipersonik hızına sahip olduğu için hava savunma sistemlerinden etkilenmemektedir.

BORA: 280 km menzile sahip olan BORA, topçu ve hava savunma sistemleri gibi hedef tiplerine karşı etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

TRG-300: Yüksek isabet ve tahrip gücüne sahip olan TRG-300, 20-120 km menzil aralığında yoğun ateş gücü sağlayarak hedeflere hızlıca ulaşabilmektedir.

ATMACA: Kara araçlarından fırlatılabilen ATMACA, stratejik kara hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlanmış olup 280 km menzile sahiptir.

HAVA SİSTEMLERİ

Stand-Off Mühimmatı (SOM): 250 km menzile sahip SOM, kara ve deniz hedeflerine karşı etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

LAÇİN: Sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabilen LAÇİN’in uçaktan 90 km ve İHA’dan 50 km menzili bulunmaktadır.

CİRİT: Yüksek vuruş hassasiyetine ve maliyet etkinliğine sahip olan CİRİT, çeşitli hedeflere karşı kullanılmaktadır.

SAVUNMA SİSTEMLERİ

SİPER: Bölge hava ve füze savunma sistemi olan SİPER, geniş bir etki alanına sahiptir.

HİSAR: Hava savunma füze ailesi olan HİSAR, çeşitli hava tehditlerine karşı kullanılmaktadır.

DENİZLERDEKİ GÜÇ

BARBAROS: ATMACA ve ÇAKIR seyir füzeleriyle donatılmış olan BARBAROS, kıyı savunma sistemi olarak görev yapmaktadır.

ATMACA: Su üstü ve su altı hedeflere karşı kullanılan ATMACA, yüksek vuruş hassasiyetine sahip olup 250 km menzile sahiptir.

ÇAKIR: Yüksek hassasiyete sahip yeni nesil bir seyir füzesi olan ÇAKIR, düşük görünürlüğe sahiptir.

AKYA: Ağır sınıf torpido olan AKYA, farklı sınıf denizaltılara ve su üstü hedeflerine angajman yeteneğine sahiptir.

Related Posts

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Volkswagen 5 modelindeki 16.500 aracı geri çağırıyor

Yolcu hava yastığındaki potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir kusur nedeniyle Volkswagen dünya çapında 16.510’a kadar aracı geri çağırmak zorunda kaldı. Şirket, talep üzerine verilen ilgili bir raporu doğruladı. Tutarlı kalite kontrollerine …

Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması! “Son 3,5 yılın en düşük düzeyinde”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program’da (OVP) en önemli önceliklerinin hayat pahalılığıyla mücadele, yani enflasyonu kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirmek olduğunu belirterek, “Bu yönde epey mesafe kat ettik. Son …

Merkez Bankası ve hükümet arasında enflasyon krizi büyüyor

Kazakistan Parlamentosu’nda bugün düzenlenen ortak oturumda, vekiller ile Merkez Bankası Başkanı arasında ülke ekonomisinin en yakıcı sorunlarından biri olan enflasyon üzerine kritik bir tartışma yaşandı. Milletvekili Bakıtcan Bazarbek, Merkez …

Tesla, Avrupa’da kan kaybediyor

Elektrikli otomobil devi Tesla, Avrupa pazarında üst üste beşinci ay düşüş yaşayarak endişeleri artırdı. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği ACEA’nın verilerine göre, mayıs ayında Tesla’nın yeni otomobil satışları geçen yıla kıyasla yüzde 27,9 …

Fast-Food devlerinin aşkı kısa sürdü: Tatlı başlayan ortaklık sonlandırıldı

Krispy Kreme ile McDonald’s arasındaki heyecan verici ortaklık, beklenen verimliliği sağlayamayınca resmen sona erdi. Geçtiğimiz yıl büyük umutlarla duyurulan ve donut satışlarını ülke genelindeki McDonald’s restoranlarına yaymayı hedefleyen bu iş …