Türkiye defalarca Suriye’yi ziyaret ederken, Şaraa’nın ilk ziyareti Suudi Arabistan’a oldu

Suriye’nin geçici Devlet Başkanı Ahmet el-Şaraa, Suriye’deki rejim değişiminden bu yana ilk yurt dışı ziyaretini Pazar günü Suudi Arabistan’a gerçekleştirdi.

Devlet haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre, Şaraa’ya Dışişleri Bakanı Asad Hasan el-Şibani eşlik ediyor.

SURİYE SEÇİMİNİ YAPIYOR

Suriye’nin en büyük destekçilerinden biri olan Türkiye rejimin değişimden beri Suriye’ye 4 ayrı resmi ziyaret gerçekleştirdi. Suudi Arabistan ise, Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan aracılığıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

MİT Başkanı İbrahim kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, defalarca Suriye’nin geçici Cumhurbaşkanı seçilen Şaraa ile görüştü.

Hala Türkiye’den büyük destek almakta olan Suriye, Türkiye’ye karşı aldığı bazı kararlarla dikkat çekiyor.

Daha önce Türkiye menşeili mallara yüzde 500’e varan gümrük vergileri uygulamaya karar veren ülke, yine Türkiye’den gelen bir Ticaret Bakanlığı heyetinin müdahalesi ile bu karardan vazgeçmişti.

The Economist’e konuşan bir Suriye geçici hükümeti yetkilisi ise, ‘Türkiye’ye minnettarız, ancak Suriye, başka bir Orta Doğu ülkesinden daha iyi bir teklif aldı. Suriye, kendini tek bir tarafa bağlamak zorunda değil” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE’Yİ DE ZİYARET EDECEK

Suriye Cumhurbaşkanlığı, Şaraa ve Şibani’nin özel bir jette oturduğu bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak ziyaret öncesi bir kare paylaştı.

Fotoğrafın açıklamasında, “Başkan Ahmet el-Şaraa ve Dışişleri Bakanı Asad Hasan el-Şibani, ilk resmi ziyaretleri için Pazar günü Suudi Arabistan’a gidiyor” ifadeleri yer aldı.

Şaraa’nın ziyaret edeceği ülkeler arasında Türkiye de buluyor. Şaraa’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, Türkiye’nin gelecekte Suriye’ye vereceği desteği konuşması bekleniyor.

Related Posts

LÖSEV’den Adalet ve Sağlık Bakanlarına Murat Çalık çağrısı: Hapiste tutmak cinayetle eş değer

LÖSEV’den Adalet ve Sağlık Bakanlarına Murat Çalık çağrısı: Hapiste tutmak cinayetle eş değer

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre’de İran ile görüşmek istiyor

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre’de İran ile görüşmek istiyor

CHP’li belediyeden yerel gazeteye sansür ötesi yaptırım: Binasını mühürlediler

CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi, Kocatepe Gazetesi’nin faaliyet gösterdiği binayı ‘İmar Kanunu’na aykırılık’ gerekçesiyle mühürledi. Kararın ardından gözler, son dönemde Belediye Başkanı Burcu Köksal ve eşine yönelik eleştirel yayınlarıyla dikkat çeken gazeteye çevrildi. Gazete yönetimi özellikle ‘içkili mekan ruhsatlarına’ yönelik belediyeyi eleştiren haberlerin ardından gelen bu adımı ‘eleştirel haberciliğe karşı bir gözdağı’ olarak nitelendirdi.

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

Son dakika… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘Murat Çalık’ açıklaması: ‘Tahliye talebi değerlendirilecek’

Son dakika haberi… AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iki kez kanser atlatan ve sağlık sorunları olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın tahliye talebine ilişkin konuştu. Tunç, “Murat Çalık’ın tahliye talebi değerlendirilecek” dedi.

ABD Suriye’de kritik üslerden çekildi iddiası

Reuters’in geçtiği habere göre ABD Suriye’deki iki üssünden çekilme kararı aldı