TİGEM 2024 Üretim Hedefini Açıkladı

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı: Geçen Yıl Üretim 300 Bin Ton Civarındaydı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, geçen yıl üretimlerinin 300 bin ton civarında olduğunu belirterek, bir önceki dönemde ise 390 bin ton ürettiklerini söyledi. Gezginç, bu sene 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını ifade etti.

TİGEM’in Üretim Çeşitliliği ve Araştırma Çalışmaları

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, ülkenin batısından doğusuna kadar faaliyet gösteren 17 işletmesiyle bitkisel ve hayvansal üretimi artırmayı hedefliyor. Üretim çeşitliliğine önem veren TİGEM, tohumluk, fidan, fide gibi ürünlerde araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüterek ürünlerin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

  • 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimler tamamlandı.

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Gezginç, kurumun 2024 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 2025 yılı hedeflerini paylaştı. Gezginç, TİGEM’in 3,5 milyon dekarlık arazide tarım yaptığını vurgulayarak özellikle hububat tohumu konusunda çiftçilere destek verdiklerini açıkladı. Genel Müdür, “Her yıl 1 milyon dekarlık alanda hububat tohumu üretimi yapıyoruz. Bu sene 1 milyon 27 bin dekar alanda ekimlerimizi tamamladık” dedi.

TİGEM’in Hububat Üretimi Hedefleri

Gezginç, TİGEM’in 45 farklı hububat tohumu kullandığını belirterek, geçen yıl 300 bin ton ürettiklerini, bir önceki yılın üretiminin ise 390 bin ton olduğunu söyledi. Bu yıl 346 bin ton hedefiyle ekimlerin tamamlandığını aktardı.

Önemli Bilgiler ve Çalışmalar

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı, kurumun sertifikalı tohum üretimine önem verdiğini ve bu alanda lider konumda olduklarını belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle tohumların dayanıklılığını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, halkın ülkenin kendi kendine yeterli olduğu konusunda şüpheleri olmaması gerektiğini vurguladı.

Gezginç, “TİGEM’i ülkenin üretiminin sigortası olarak düşünebiliriz. Her yıl kendimize rekolte hedefi koyarak tarımda sürdürülebilir bir üretim gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Altın yatırımcısına Ağustos uyarısı: Gram altında dengeler değişecek

Son haftalarda bir duraklama sürecine giren altın, hızlı yükselişlerinin ardından geri çekilmeler yaşadı. Yatırımcılar ise bu geri çekilmeleri bir fırsat olarak değerlendiriyor. Özellikle gram altın fiyatlarının yeniden yükselmeye başlaması, altın almak isteyenler için umut verici bir durum oluşturdu. Uzmanlar, fiyatların Ağustos ayında daha da artabileceği konusunda uyarıyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (9 Temmuz 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,51 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.074,71 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 40,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,5 …

İSO İkinci 500 açıklandı: Sanayide rekor zarar

İSO, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024” Araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İSO İkinci 500 araştırmasına göre, 2024’te sanayi şirketlerinde yüksek enflasyon etkisiyle rekor zarar görüldü.

Her yerimiz 200 TL oldu

Enflasyonun hız kesmesine rağmen, 10 yıl öncesine kıyasla alım gücü sert darbe aldı. Küçük kupürlü banknotlar piyasadan silinirken, en büyük değerli kağıt olan 200 TL bile artık tek başına bir alışveriş sepetini doldurmaya yetmiyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuz’da yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da bir kez daha raylara ineceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, toplamda 68 gün sefer yapacak trenin 100 binden fazla yolcu taşıyacağını söyledi. Uraloğlu, “Zaferin Adı Türkiye temasıyla hazırlanan Yüksek Hızlı Tren seti, 30 Eylül 2025 tarihine kadar seferde kalacak.” dedi.