Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

İstanbul Depreminden Sonra Emlak Fiyatlarına Oynayanlar Cezalandırıldı!

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’da meydana gelen deprem sonrasında aynı gün içinde satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapan kişilere cezai yaptırım uyguladı.

Ticaret Bakanlığı, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, “23 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında, aynı gün içinde satılık ve kiralık emlak ilanlarında fiyat artışı yapan kişiler tespit edildi. Vatandaşlarımızın zor durumunu fırsata çevirmeye çalışan bu kişilere her biri için 250.000 TL olmak üzere toplamda 14.500.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığı, deprem sonrasında emlak sektöründe oluşabilecek olumsuz durumları ve mağduriyetleri engellemek amacıyla vatandaşlarımızı koruyacak tedbirler almaya devam edecektir.

Related Posts

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Borsa günün ilk yarısında geriledi: Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,1 değer kaybederek 9.481,33 puana indi.

Dev teknoloji şirketinin yeni adresi belli oldu: Çin dönemi sona eriyor!

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi teknoloji devlerini yeni arayışlara itiyor. Apple, üretimde rotayı Hindistan’a çevirmeye hazırlanıyor. Bu adım küresel elektronik dengelerinde değişime işaret ediyor.

Almanya’da hükümet 2025 büyüme beklentisini düşürdü

Almanya’da hükümet, bu yıl için daha önce yüzde 0,3 olarak açıklanan büyüme beklentisini ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarının ardından küresel ticari gerginliklerin etkisiyle yüzde 0’a düşürdü.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: Aramaların yüzde 25’ini karşılayamadık

İstanbul’da meydana gelen 6.2’lik deprem sonrası GSM operatörlerinin kullanılamamasına dair Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom temsilcileriyle yapılan toplantı sonrası Bakan Uraloğlu açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “2.5 kat olan kapasitede 7-10 kat artış olunca mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’ini karşılayamadık” ifadelerini kullandı.

Nissan’dan kötü haber: Şirket tarihinin en büyük zararı bekleniyor

Nissan Motor, 2024 mali yılı için daha önce tahmin ettiğinin çok üzerinde bir zararla karşı karşıya kalacağını açıkladı. Japon otomotiv devi, hayatta kalma mücadelesi verirken tarihindeki en büyük zararı duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir