TatilBudur’un Yüzde 35,83 Hissesi İş Girişim Sermayesi’ne Devredildi

TatilBudur’un Yüzde 35,83’lük Hissesinin İş Girişim Sermayesi’ne Devri Tamamlandı

Online seyahat platformu TatilBudur’un yüzde 35,83’lük hissesi Türkiye İş Bankası iştiraklerinden İş Girişim Sermayesi’ne devredildi. Bu devirle birlikte İş Girişim, şirkette yüzde 99,98’lik payla hakim ortak konumuna yükseldi.

TatilBudur’un Yönetim Kurulu Üyesi ve kurucusu Bülent Kuş’a ait olan yüzde 35,83’lük hissenin devri süreci tamamlandı. 1997 yılında kurulan TatilBudur, yıllık 60 milyonun üzerinde ziyaretçiye ve 1 milyonun üzerinde müşteriye ulaşarak, 60’a yakın ilde 500’den fazla acente ve 2 bin 500 seyahat danışmanıyla sektörün önde gelen markalarından biri haline geldi.

27 Ocak’ta tamamlanan hisse devriyle TatilBudur’un yüzde 35,83’lük hissesi 1 milyar 775 milyon TL bedelle İş Girişim Sermayesi’ne devredildi. Bu devirle birlikte İş Girişim, TatilBudur’da hakim ortak konumuna gelirken, şirketin büyüme ve modernizasyon yolculuğunda yeni bir dönem başlamış oldu.

İlk olarak 2015 yılında gerçekleşen yatırımla başlayan İş Girişim Sermayesi’nin TatilBudur’daki ortaklığı, 2020 ve 2024 yıllarında gerçekleşen hisse alımlarıyla güçlendi. Bu ortaklık, şirketin operasyonel gücünü artırırken teknoloji altyapısının geliştirilmesine de önemli katkı sağladı.

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Kubilay Aykol, yaptığı açıklamada, Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan İş Girişim Sermayesi’nin TatilBudur’da hakim pay sahibi olduğunu vurgulayarak, şirketin büyüme ve gelişimine aktif olarak katkı sağlayacaklarını belirtti. Bu adımın, bankanın turizm sektöründeki hedefleriyle de örtüştüğünü aktardı.

‘Teknoloji Altyapımızı Güçlendirerek Yeni Projelere Odaklanacağız’

TatilBudur CEO’su Onur Otruş, hisse devriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bülent Kuş’un vizyoner liderliğiyle başlayan TatilBudur’un 27 yıllık başarı hikayesinden sonra yeni bir döneme adım atıyoruz. İş Girişim Sermayesi ile birlikte, TatilBudur’u daha ileri taşımak için çalışacağız. Ortaklığımız operasyonel gücümüzü artırırken, müşteri memnuniyeti odaklı büyüme stratejilerimize olanak sağladı. Bu son devir ile teknoloji altyapımızı güçlendirerek sektördeki konumumuzu pekiştirecek yeni projelere odaklanacağız” dedi.

Related Posts

En düşük emekli maaşına zam gelecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 16,67 …

Bakan Şimşek: Enflasyonda belirgin bir yavaşlama başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 1.37 olarak açıklanırken yıllık enflasyon yüzde 35.05 oldu. Enflasyon verisinin açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Plansız ekilen alan karpuzu vurdu

Başta Çukurova olmak üzere bölgede talebin üzerindeki karpuz üretimi, karpuzda fiyatı hızlı düşürüyor. Tarlada 2 liraya kadar düşen fiyat nedeniyle çiftçi ürünü toplamıyor; özellikle nakliye bedelleriyle büyük şehirlerde ise karpuz tezgahta 10-14 lira arasında fiyatlara satılıyor.

Turizmde işçiye tatil yok: Yeni teklifle fazla mesai ücreti de gidiyor

halktv.com.tr – Özel Haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 30 Haziran 2025 tarihinde sunulan 2/3186 esas numaralı “Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, çalışma hayatını doğrudan …

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

TMSF, mobilya devi İstikbal’i ihaleye çıkarıyor: Satış bedeli ve ihale tarihi belli oldu

TMSF, FETÖ soruşturmasında el konulan mobilya devi İstikbal’i 12.5 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarıyor.