Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Erdoğan’ın Bolu Kartalkaya’daki Yangınla İlgili Açıklamaları

Değerli okuyucular, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Kartalkaya’daki yangınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın Konuşmasından Satır Başları

Aziz milletim, kıymetli misafirler, sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Tüm vatandaşlarımıza buradan sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Grup toplantımızı, Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangında hayatını kaybeden 78 vatandaşımızın üzüntüsü içinde gerçekleştiriyoruz. Kaybettiğimiz 78 kardeşimizin her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Bolu ziyaretimizde, onları Yasinlerle, Fatihalarla uğurladık. Bu acı, belki de bize bir ömür boyu damgasını vuracak. Dualarımız, hepsinin cennette olması içindir.

Muhalif Parti Seviyesi Aştı

Bolu’daki trajedi, milletimizi bir araya getirdi, acıyı yüreklerinde hissetmelerini sağladı. Sadece milletimize mensup olmayan, saygısız kişiler dışında, 85 milyon birlik ve beraberliğini bir kez daha kanıtladı. Ailelerin acısını göz önünde bulundurarak meseleyi siyasi bir tartışmaya dönüştürmemeye dikkat ettik. Ana muhalefetin çirkin söylemlerine sessiz kaldık. Ailelerin acılarına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu tartışmalardan uzak durduk. Biz sessiz kaldıkça, ana muhalefet ve destekçileri seviyeyi her geçen gün daha da aşağıya çekti. Ailelerin acıları umursanmadan, vicdansızca davranışlar sergilendi.

Devletin Tüm İmkânları Seferber Edildi

Hemen belirtmek gerekirse, yangın haberi aldığımız anda, devletin tüm imkânlarını seferber ettik. AFAD, jandarma, 112 Acil ve UMKE ekipleri hızla müdahalede bulundular. Bolu ve çevresinden gelen itfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Toplamda 550 personel çalışmalara katıldı. Bakanlarımızı Kartalkaya’ya gönderdik ve 51 yaralı hızla sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Yangının tüm yönleriyle incelenmesi ve sorumluların adalete hesap vermesi için gerekli soruşturmalar başlatıldı. 8 başmüfettiş ve 8 kişilik ekip soruşturmaları sürdürüyor. İlk etapta 9 kişi gözaltına alındı, ifadeler alındıkça soruşturmalar derinleştirildi ve gözaltı sayısı 28’e yükseldi. Bu kişiler arasında otelin sahibi, işletme müdürü, çalışanları ve bazı belediye yetkilileri de bulunmaktadır. Otelde yangın algılama sisteminin çalışmaması, acil durum ekiplerinin eksikliği, yangın söndürme sistemlerinin yetersizliği ve acil çıkış kapılarının uygun olmaması gibi birçok ihmali tespit ettik.

Related Posts

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz, nihai karar açıklanacak

Hamas, Gazze Şeridi’nde ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüştüğünü ve nihai kararını açıklayacağını duyurdu.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.

5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı

Burdur’da 5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı, itfaiye tarafından ödüllendirildi.