Seçil Erzan Fonu Avrupa’ya sıçradı

DenizBank Eski Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa’daki Görevinden Ayrılıyor

DenizBank eski Genel Müdürü Hakan Ateş, ‘Seçil Erzan fonu’ soruşturması kapsamında bankanın Avrupa’daki merkezi DenizBank Wien AG’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ediyor. Ateş, Türkiye’deki DenizBank Genel Müdürlüğü görevinden de ayrılmıştı.

Ateş, Avrupa’daki ana şirket ve Frankfurt’taki DenizBank şubesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de bırakıyor. Türkiye’deki ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla ilgili olarak iddianame hazırlanmış ve 72 ila 240 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Hakan Ateş’in Avrupa’daki görevinden de ayrılacağı öğrenildi. Şubat ayında görevini bırakacak olan Ateş’in yerine kimin geçeceği henüz netlik kazanmış değil.

BDDK ve denetçilerin raporlarında Hakan Ateş’e suç isnat edilmediği belirtilmişti.

Hapis Cezası Tehlikesi

35 milyon dolarlık zarar iddialarına ilişkin futbolcuların şikayetleri sonucunda Hakan Ateş hakkında dava açılmış durumda. Ateş’in yanı sıra suçlanan yardımcısı Mehmet Aydoğdu da dava sürecinde risk altında bulunuyor ve gözaltına alınma tehlikesiyle karşı karşıya.

Avusturya Merkez Bankası Denetliyor

‘Yüksek kârlı gizli fon’ soruşturması kapsamında Avrupa’daki denetimler devam ediyor ve bu denetimler Avusturya Merkez Bankası tarafından gerçekleştiriliyor.

Related Posts

İnşaat malzemesi sanayi üretimi geriledi

İnşaat malzemesi sanayisinde üretim 2025 yılının şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 geriledi.

SSB Başkanı Görgün: Savunma sanayinde nitelikli personellere ihtiyaç var

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayi sektöründe 90 binin üzerinde çalışan olduğunu belirterek, “Bu sayıyı daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Yüksek teknoloji içeren sistemleri üreten ve bu alanda çalışmak isteyen ve bizim de ihtiyacımız olan nitelikli personellere ihtiyaç var. 90 binlerden 150 veya 200 binlere artış sadece nicel olmamalı, niteliksel bir sıçrama da olmalı” dedi.

BMW kârları sert düştü

Alman otomotiv devi BMW, 2025 yılına finansal açıdan kötü bir giriş yaptı. Şirketin ilk çeyrekte elde ettiği net kâr, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 26,4 azalarak 2,2 milyar euro seviyesine geriledi. Dolar cinsinden ifade edildiğinde bu …

Sırrı Süreyya’nın ardından…

Sırrı Süreyya Önder’e dair yazdığım yazı o birilerini pek bir şaşırtmıştı. İlk günden itibaren yattığı hastaneye yaptığım ziyaretler de. Sırrı Süreyya benim hemşehrimdi. Yaşça küçüğümdü. Uzun yıllara dayalı tanışıklığımız vardı. Birbirimize karşı sevgimiz ve saygımız. Sonra aramıza siyaset girdi. Dünya görüşlerimiz farklıydı ama bu farklılık aramıza siyaset girmeyinceye kadar sevgiyle ve saygıyla devam etti. Hiç unutmam. 2011’de ben AK Parti’nin Adıyaman milletvekili adayıydım. Sırrı Süreyya da

Hazine iki tahvil ihalesinde yaklaşık 35,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirilen iki devlet tahvili ihalesinde yaklaşık 35,5 milyar TL borçlandı.

CHP’li Gürer: Don arpanın verim ve rekolte kaybına yol açtı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai dondan zarar gören tarım ürünlerini yerinde inceleyerek üreticilerin sorunlarını dinledi. Gürer, “Donla ilgili tablo zaman geçtikçe daha belirgin hale geliyor ve arpanın farklı bölgelerinde verim ve rekolte kaybına yol açıyor” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir