Resmi Gazete’de yayımlandı: 5 ilde 4 idare, 2 de vergi mahkemesi kuruldu

Ağrı, Niğde, Şırnak, Tunceli ve Yalova’ya Yeni Mahkemeler Kuruldu

Adalet Bakanlığı’nın yeni idare ve vergi mahkemelerine yönelik kararı doğrultusunda, Ağrı’da vergi mahkemesi, Niğde’de idare mahkemesi, Şırnak’ta 1. ve 2. idare mahkemeleri ile vergi mahkemesi, Tunceli’de idare mahkemesi ve Yalova’da idare mahkemesi kuruldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Açıklama

Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi hesabından yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi:

  • Yargılamaların makul sürede sonuçlanması, adaletin gecikmeden sağlanması ve mahkemelerde uzmanlaşmanın arttırılması için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz.
  • Ülke genelinde idare ve vergi mahkemelerinin bulunmadığı illerde, bölgesel koşullar ve iş yükü göz önünde bulundurularak Niğde, Şırnak, Tunceli ve Yalova illerinde idare mahkemeleri ile Ağrı ve Şırnak illerinde vergi mahkemeleri kurulmasına karar verilmiştir ve bu karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
  • Yeni kurulan mahkemelerle birlikte idare mahkemelerinin bulunduğu il sayısı 65’e, vergi mahkemelerinin bulunduğu il sayısı ise 38’e yükselmiştir. Yeni mahkemelerimizin ülkemize, milletimize ve yargı sistemimize hayırlı olmasını diliyorum.

Related Posts

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Trump ve Musk’ı birbirine düşüren meşhur tasarı yasalaştı: Elon Musk yeni parti kurmakla tehdit etmişti

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Söz konusu bu tasarı ABD liderini siyasi ortağı Elon Musk’la birbirine düşürmüş, Musk yasalaşırsa yeni parti kurarım demişti. Trump …

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz, nihai karar açıklanacak

Hamas, Gazze Şeridi’nde ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüştüğünü ve nihai kararını açıklayacağını duyurdu.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.