Özgür Özel’den Yılmaz Tunç’a ‘korsan rapor’ yanıtı

CHP Lideri Özgür Özel: Türkiye’de Siyaset ve Gündem Taciz Altında!

İzmir İl Başkanlığı’nda gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Özgür Özel, Türkiye’de siyasetin ve gündemin taciz altında olduğunu vurguladı.

Bolu’da yaşanan facia ile ilgili Adalet Bakanı tarafından yapılan “korsan rapor” açıklamasına cevap veren Özel, “O rapor senin değil milletin raporu” dedi.

‘İNSİYATİF KULLANDIK’

Özel, şunları söyledi: “Böyle bir facianın mazereti olamaz. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı. Meclis’e araştırma komisyonu kurulmasını öneriyoruz. Tüm yetki alanları için Meclis’in harekete geçmesi gerekiyor. Bakan sadece kendisini suçluyor. Diğer bakanlıkları, il özel idaresini ve Bolu Belediyesini suçluyor ama asıl amaç kendi sorumluluğunu örtbas etmek. Dün adaletine müdahale eden bir durum yaşandı ve biz de buna karşı gereken adımları attık. İlk kez buradan açıklıyorum.

Yedi kişilik bir heyet görevlendirdik ve bu heyet, detaylı bir rapor hazırladı. Dört savcı ve yedi bilirkişi raporu incelerken, sorumlular arasında il özel idaresi ve bakanlık bulunuyor. Ancak Bolu Belediyesi sorumlu tutulmuyor ve raporu kabul etmiyorlar. Değiştirilmesini istiyorlar. Bakanlık, bilirkişilere baskı yapıyor. Bunun üzerine hemen Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştüm, süreci detaylarıyla paylaştım. Heyetin hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştım. Adalet Bakanı ise telefonla aramak yerine rapora ‘korsan’ dedi. Ancak rapor milletin malıdır ve korsan değildir, elimizde tutanaklar var.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde tahliye kararı çıktı

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında yargılanan 2 sanığın, 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

CHP’den ‘TRT’ açıklamasına yanıt: ‘Doğru ama TBMM aylarca Saray’ın talimatını bekliyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte