Oyuncu Sedef Şahin’den sektör eleştirisi: Mesele yetenek değil, hangi menajerlik şirketiyle çalıştığın; güçlü olan güçsüzün kafasını eziyor

Oyuncu Sedef Şahin: “Oyunculuk Sektöründe Tekelleşme Sorunu Var”

Oyunculuk sektöründe yaşanan tekelleşmeye dikkat çeken oyuncu Sedef Şahin, yetenek yerine hangi menajerlik şirketiyle çalıştığın önemli olduğunu belirtti. Şahin, güçlü isimlerin güçsüzleri ezip geçtiğine dikkat çekerek, sektörde adil bir düzenin sağlanması gerektiğini vurguladı. Menajerlerin yanı sıra sözü geçen büyük oyuncuların da tekelleşmeye katkı sağladığını ifade eden Şahin, sektördeki adaletsizliğin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Sektördeki Tartışmaların Fitili 7 Ocak’ta İnternete Düştü

07 Ocak’ta bir sosyal medya kullanıcısının gazeteci Fuat Uğur’un TV 100’de yayımlanan bir yazısının bir bölümünü paylaşmasıyla dizi sektöründe ciddi bir tartışma başladı. Uğur’un iddialarına göre, sektör belli başlı menajerlik ajanslarına bağlı olmayanların şansının olmadığı bir yapıya evrildi. Bu iddiaların ardından Rekabet Kurumu, sektörde faaliyet gösteren 21 teşebbüsü soruşturma açmaya karar verdi.

Serenay Sarıkaya, Ayşe Barım, ID İletişim ve Soruşturmanın Detayları

Dizi sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Sedef Şahin, sektörde yaşadığı zorlukları aktardı. Şahin, sektörün eskiden daha temiz olduğunu ancak şu anda işlerin farklı bir şekilde yürüdüğünü belirtti. Kendisine işlerin elinden alındığını ve adaletsizlik yaşadığını dile getiren Şahin, adil bir düzenin sağlanması gerektiğini savundu.

Menajerlerin ve büyük oyuncuların sektördeki tekelleşmeye katkı sağladığını ifade eden Şahin, yeni nesil oyuncuların da menajer bulmakta zorlandığını aktardı. Proje seçimlerinden başrollere kadar birçok kararın belirli isimler arasında döndüğünü belirten Şahin, deneyimli oyuncuların dahi kendilerine yer bulamadığını dile getirdi.

2024’ün Gözden Kaçan 26 Dizi ve Filmi

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi


Related Posts

Basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan alkollü sürücünün cezası belli oldu

Muğla’da olun karşısına geçmeye çalışan eski milli basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

ABD Başkanı Trump, Kanada’ya yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, “1 Ağustos’tan itibaren, Kanada’dan ABD’ye gönderilen Kanada ürünlerine, tüm sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 35 gümrük vergisi uygulayacağız.” dedi.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.