Ormanları bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı. ‘Gelin bu yanlıştan dönün’ dedi

Orman Yangınları Türkiye’nin Kâbusu Haline Geliyor

Her yıl Türkiye’yi tehdit eden orman yangınları, ülke genelinde büyük bir felakete dönüşüyor. Ancak bu yangınlarla mücadelede en önemli unsurlardan biri olan deneyimli orman muhafaza personeli, görevlerini bırakıyor.

Erhan Adem: “Ormanları Büyük Tehlike Bekliyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, deneyimli orman muhafaza personelinin görevlerini bırakmalarının nedenlerini açıkladı. Adem, ülkenin daha güçlü bir orman yangınıyla mücadele kadrosuna ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, mevcut durumun bir yönetim zaafiyeti olduğunu belirtti.

Adem’in açıklamalarına göre, emekli olanların maaşlarının adaletsizliği nedeniyle binlerce orman muhafaza memurunun zorunlu emekli olduğu bilgisi ortaya çıktı. Bu durum, ülkenin ormanlarını koruyan ve yılların birikimine sahip olan uzman personelin kaybına neden olmaktadır.

Adem’e göre, ormanları koruyan personel sadece işçi değil, aynı zamanda yılların deneyimine sahip uzmanlardır. Ancak adaletsiz maaşlar nedeniyle emeklilik dışında seçenek bırakılmamış ve bu kritik görevlerde büyük bir deneyim kaybı yaşanmıştır.

“Gelin Bu Yanlıştan Dönün” Çağrısı

Erhan Adem, devlet yönetiminin öngörü ve planlama gerektirdiğini belirterek, Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını kullanmaktan kaçınan zihniyetin, yangınlarla mücadelede en tecrübeli personeli kaybetmekte olduğunu ifade etti. Adem, daha güçlü bir orman yangınıyla mücadele kadrosuna ihtiyaç duyulmasına rağmen mevcut personelin elde tutulamadığını belirtti.

Adaletsiz ekonomik politikalar nedeniyle yaklaşık 3 bin orman muhafaza personelinin erken emekli olmaya zorlandığını açıklayan Adem, bu durumun sadece ekonomik bir hata olmadığını, aynı zamanda ülkenin doğasına ve geleceğine karşı büyük bir sorumsuzluk olduğunu belirtti.

Adem’e göre, bu orman muhafaza personeli yıllarca yangınlarla, yasa dışı ağaç kesimiyle ve diğer doğa tehditleriyle mücadele etmiş ve bu göreve hayatlarını adamıştır. Ancak adaletsiz emeklilik sistemi nedeniyle görevlerini bırakmak zorunda kalmışlardır.

Adem, bu kritik durumda yetiştirilecek yeni personelin zaman alacağını ve bu boşluğun nasıl doldurulacağını sorgularken, zaten yetersiz olan personel sayısının daha da azaldığını ekledi. Ormanlarımız yeniden kaderine terk edilirken, ülke genelindeki orman yangınlarına karşı mücadelede yaşanan bu personel kaybının acilen ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “Gelin, bu yanlıştan dönün” çağrısında bulundu.

3 Bin Orman Muhafaza Personeli Erken Emekli Oldu

Related Posts

Basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan alkollü sürücünün cezası belli oldu

Muğla’da olun karşısına geçmeye çalışan eski milli basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

ABD Başkanı Trump, Kanada’ya yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, “1 Ağustos’tan itibaren, Kanada’dan ABD’ye gönderilen Kanada ürünlerine, tüm sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 35 gümrük vergisi uygulayacağız.” dedi.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.