O şehirde hava kirliliği “kırmızı” seviyeye çıktı

Tahran’da Hava Kirliliği Kritik Seviyeye Ulaştı!

Tahran’ın başkentindeki hava kirliliği, Tahran Hava Kalitesi Ölçme Şirketi’nin internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre gün içinde kırmızı seviyeye yükseldi. Hava kalitesi endeksinin ortalama 160 mikrogram/metreküp seviyesine ulaştığı belirtilirken, başkentin havasının artık herkes için sağlıksız ve riskli olduğu vurgulandı.

Her yıl kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin Tahran’da yaşamı olumsuz etkilediği biliniyor. Hava sirkülasyonuna uygun olmayan konumu ve nüfus yoğunluğunun yanı sıra kullanılan kalitesiz yakıtlar da Tahran’da hava kirliliğini artıran etkenler arasında gösteriliyor.

Hava Kalitesi İndeksi Nedir?

Hava Kalitesi İndeksi (HKİ), havadaki kirleticilerin konsantrasyonlarına göre hava kalitesini iyi, orta, kötü, tehlikeli gibi kategorilere ayıran bir sınıflandırma sistemidir. Dünyanın farklı ülkelerinde kullanılan bu indeks hesaplama yöntemleri, her ülkenin kendi hava kalitesi standartlarına uygun şekilde belirlenir.

Related Posts

Tuvalet patladı genç adam ağır yaralandı

Akıllara durgunluk veren bir ev kazasında 20 yaşındaki bir adam, evindeki klozetin bir anda patlaması sonucunda ağır yaralandı.

Tuncer Bakırhan duyurdu: Birkaç gün içerisinde kongre kararları açıklanacak

Terör örgütü PKK’nın kongresine ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bunun elebaşı Öcalan’ın yaptığı “yol haritasına uygun sonuçlar içereceğini” düşündüğünü belirtti. Bakırhan, birkaç gün içerisinde de kongre kararlarının açıklanacağını söyledi.

Trump’tan İsrail’e ağır darbe: Netanyahu çıldıracak!

New York Times (NYT) gazetesi köşe yazarı Thomas Friedman, “Bu İsrail hükümeti bizim müttefikimiz değil” başlıklı haberinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, kendi çıkarlarını İsrail’in ve ABD’nin çıkarlarının önüne koyduğunu belirtti. “TRUMP …

Memuriyette KPSS şartı tarih oluyor! Annelerin gözleri meclise çevrildi

Türkiye’de nüfus artışı için çocuk yapmaya özendirici politikalara bir yenisi daha ekleniyor. AKP iktidarı tarafından yapılacak teşviklerden bir tanesi özellikle anneleri ilgilendiriyor. Üçüncü çocuğunu doğuran kadınlara memuriyet kapısı açılıyor

Ateşkesin ardından Pakistan’da orduya destek gösterileri düzenleniyor

Hindistan’ın 7 Mayıs’taki füze saldırısıyla Yeni Delhi ile İslamabad arasında başlayan gerilimin ateşkesle sonlandığı Pakistan sokaklarında, orduya destek gösterileri düzenleniyor. Pakistan’ın birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.

Saray kanadından ilk ‘PKK kongresi’ yorumu

Saray kanadından terör örgütü PKK’nın kongresini toplamasına ilişkin olarak ilk yorum yapıldı.