Nasuh Mahruki ikinci kez hakim karşısına çıktı: Duruşma ertelendi

Sosyal Medya Paylaşımı Nedeniyle Tutuklanan Nasuh Mahruki’nin Duruşması Devam Ediyor

20 Kasım’da sosyal medyada yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek tutuklanan Eski Akut Başkanı Nasuh Mahruki hakkında açılan davanın ikinci duruşması İstanbul Adalet Sarayı’nda görüldü. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde savcı, Mahruki’nin halk arasında endişe ve korku yaratmak amacıyla paylaştığı iddia edilen mesajın suç teşkil ettiğini belirtti ve 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası talep etti.

Ümit Özdağ’ın Dinlenmesi Talep Edildi

Mahruki savunmasında Suriye’deki durumu doğruladığını ve konunun uzmanlık gerektirdiğini ifade ederken, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın da uzman olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, duruşmayı 21 Şubat saat 13:30’a erteledi.

Mahruki, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan yargılanırken, tutukluluk haline yapılan itiraz sonucunda tahliye edilmişti. Öte yandan, seçim döneminde YSK’ye yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımı da Mahruki’nin yargılanma sürecine eklenmişti.

YSK Paylaşımı

Mahruki, seçim sürecinde yaptığı paylaşımda Türk milletini uyararak, iktidar ve YSK’nin seçimleri manipüle etmeye çalıştığını iddia etmişti. Bu paylaşımı nedeniyle de yargı süreci devam etmektedir.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

Mehmet Murat Çalık’a peş peşe biyopsi

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kısa süre içinde peş peşe biyopsi işlemleri uygulanması, sağlık durumuna ilişkin endişeleri artırdı. Avukatı, yapılması muhtemel cerrahi müdahalenin ciddi ve kalıcı sağlık riskleri taşıdığını açıkladı.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor