Milli Savunma Bakanı Güler: Eurofighter için süreç aynen devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Almanya’nın Türkiye’ye Eurofighter savaş uçaklarının satışını veto ettiği iddia edilmişti..

Meclis’teki 23 Nisan Resepsiyonu’nda konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler söz konusu iddialara yanıt verdi.

Sürecin normal bir şekilde devam ettiğini belirten Güler, Türkiye’nin muhattabının Almanya değil İngiltere olduğunu söyledi.

Güler, “Şu anda kesin bir şey yok. Süreç her şeyiyle aynen devam ediyor. Her şey devam ediyor. Bizim işimiz Almanya ile değil İngiltere ile. Önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bizde her şey aynı başladığı gibi ve planladığımız gibi devam ediyor.” yanıtını verdi.

“F-35 konusunda daha önce ABD’ye yapılan ziyaretlerde olumlu bazı mesajlar verildi. Bir gelişme olabilir mi?” sorusu üzerine ise Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarının önemli olduğunu belirterek, konunun temaslar sonrasında görüşüleceğini söyledi. Güler ayrıca, “F-16 süreci de aynen devam ediyor.” ifadesini kullandı.

“SİLAH BIRAKMA İÇİN ÜÇ ŞART VAR”

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 22 Nisan’da terör örgütü mensuplarının saldırısında ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Berat Mecit Day’ın tedavi gördüğü hastanede şehit olmasının hatırlatılması üzerine Güler, “Terörsüz Türkiye konusunda, biz bunu sürdürebilmek için devam ediyoruz. İnşallah da Terörsüz Türkiye’ye ulaşacağız. Bu arada dün bir tane dron attılar, o da bizim Mehmetçiğe çarptı ve hastaneye götürdük. Kurtaramadık şehit oldu, Allah rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.

Bakan Güler, “Terörsüz Türkiye konusunda karşı taraftan, ‘gereklilikler’ diye bir ifade duyuyoruz. Silah bırakma sürecinde Erbil yönetiminin de etkili olabileceği yönünde iddialar var. Acaba sizin, silahların nasıl bırakılacağı konusunda görüşünüz nedir?” sorusunu ise “Daha önceki söylediğimiz şartlar geçerli. Feshedeceksin. Silahlarını teslim edeceksin. Teslim olacaksın. Üç tane şart var.” yanıtını verdi.

Basın mensubunun, “Nereye teslim edecekler” sorusu üzerine Güler, “Onlar söylenecek kendilerine.” dedi.

Related Posts

ABD, tarihi el yazmalarını Çin’e iade etti

ABD, Çin tarihine ait en önemli eserlerden Zikandu İpek El Yazmaları’nı ülkeye iade ettiğini duyurdu.

İsrail’den ateşkes itirafı: Yeni anlaşmaya açığız

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki tüm İsrailli esirlerin serbest kalması, Hamas’ın Gazze’den çıkarılması ve bölgenin silahsızlandırılmasını içeren bir anlaşmaya açık olduğunu savundu. ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlanması için taraflara baskı yaptığı yönündeki haberler basına yansırken İsrail, Katar’ın başkenti Doha’da kalıcı ateşkes için görüşüldüğünü itiraf etti.

İsrail ordusu, Gazze’ye kara saldırısı başlattı

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik güneyden kara saldırısı başlattığını bildirdi

Papa 14. Leo göreve başlama ayininde konuştu: Size kardeş olarak geldim

Papa 14. Leo için bugün Aziz Peter Meydanı’nda göreve başlama ayini yapıldı. Papa için yapılan törene 200 bin kişinin yanı sıra dünya çevresinden liderler de katıldı. Yapılan ayinle birlikte 14. Leo resmen papalık görevine başladı. Papa için yapılan …

Havelsan güvenlik uzmanının cansız bedeni bulundu

3 Ocak’ta Roketsan’da çalışan yazılım mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in cansız bedeninin bulunmasının ardından bir üzücü haber de Havelsan çalışanı R.K.’dan geldi. Havelsan’da siber güvenlik uzmanı olduğu öğrenilen R.K.’nın cansız bedeni odasındaki ranzaya asılı şeklide bulundu.

Eşini öperken ‘elektrik çarptı’: “Ağzımın içinde hala bacak kıllarım uzuyor”

48 yaşındaki bir kadının hayatı, eşini öperken hissettiği ‘elektrik çarpması benzeri’ hissin ardından altüst oldu. Yalnızca bir hafta sonra doktorlar, nadir görülen bir hastalığı olduğunu söyledi.