Marmara Denizi’nde müsilaj yeniden görüldü

Kınalıada’da Müsilaj Artışı Endişe Yaratıyor

İstanbul’a en yakın ada olarak bilinen Kınalıada’nın limanında ve teknelerin bağlı bulunduğu balıkçı barınaklarında yoğunlaşan müsilajın son 2 haftadır hızla arttığı gözlemleniyor.

Adanın çevre sakinleri, hızla yayılan ve turizmi tehdit eden müsilaj sorununa çözüm bulunması için yetkililerin acil önlem almasını talep ediyor.

Kınalıada’da esnaflık yapan Kenan Yıldırım, denizdeki kirliliğin artışının müsilajın da artmasına neden olduğunu belirtti.

Yıldırım, “Daha önce de vardı ancak son bir haftadır belirgin bir şekilde artmaya başladı. Özellikle lodoslu havalarda yüzeyde daha fazla görünür hale geldi” dedi.

Denize gerekli özeni göstermeyen insanlar hakkında endişelerini dile getiren Yıldırım, deniz salyasının ilerleyen dönemlerde daha da yayılma riskine dikkat çekti.

“Özellikle Yaz Aylarında Turizme Ciddi Tehlike”

Cemil Yıldız ise müsilajın insan kaynaklı kirlilik sonucu ortaya çıktığını belirterek, “Denizimizi oldukça kirletiyoruz. Müsilaj özellikle yaz aylarında turizm için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Umarım sezon sonuna kadar bu sorun çözülür ve halk rahat bir nefes alabilir” değerlendirmesinde bulundu.

53 yıldır Kınalıada’da yaşayan Kemal Çağlayan da müsilajın temizlenmesinin ardından tekrar ortaya çıktığını belirterek, bu nedenle balık tüketiminde çekingen davrandığını açıkladı.

“Denize Girmek Riskli Hale Geldi”

Kafe işletmecisi Yaşar Aydoğan da müsilajın ağlara takıldığını ve adanın iskelesinin de müsilajla kaplandığını söyledi. Yaşar, “Üç yıl önce başlayan müsilaj sorunu tekrar gündemde. Bu durum balıkların ve diğer deniz canlılarının ölmesine neden oluyor. Denize girilebilir durumda değil” uyarısında bulundu.

Related Posts

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.

5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı

Burdur’da 5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı, itfaiye tarafından ödüllendirildi.

Şarjdaki telefonla oynarken yıldırım çarptı: Bu pozisyon hayatını kurtardı

19 yaşındaki genç bir kadın, gök gürültülü fırtına sırasında odasında şarja takılı telefonuyla oynadığı sırada yıldırım çarptı. Genç kadın, adını bile hatırlayamadı; sağ kalması ise doktorlara göre o anki pozisyonuna bağlı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

Mehmet Murat Çalık’a peş peşe biyopsi

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kısa süre içinde peş peşe biyopsi işlemleri uygulanması, sağlık durumuna ilişkin endişeleri artırdı. Avukatı, yapılması muhtemel cerrahi müdahalenin ciddi ve kalıcı sağlık riskleri taşıdığını açıkladı.