Karadeniz Balık Sezonu Bitiyor

Karadeniz’de Balık Av Sezonu Bereketli Geçti, Ancak Kıyı Balıkçıları Devreye Giriyor

Karadeniz’de son yılların en bereketli balık av sezonunun sonuna gelinirken, birçok balıkçı teknesi sezonun bitmesine yakın paydos ederek tezgahlara çeşitli balıklar getirdi.

Türkiye’de 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonunun 15 Nisan’da sona ereceği belirtiliyor. Bazı tekneler sezonun bitimine henüz zaman olmasına rağmen erken paydos ederek gelecek sezonun hazırlıklarına başlarken, bu durum balık tezgahlarında belirgin bir azalmaya neden oldu.

Trabzon Balık Hali’nde, bu günlerde balık miktarında belirgin bir azalma yaşanırken, balıkçılar artık kıyı balıkçılarının getirdiği balıklara yönelmeye başladı. Balıkçı esnaflarından Ahmetcan Örseloğlu, “Sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Nisan 15’te sezon tamamen kapanacak. Şu anda tekneler maliyeti karşılayamadığı için limanlara geri dönmeye başladı. Fazla talep olmadığı için tekneler paydos etmeye başladı. Bundan sonra kıyı balıkçılarıyla devam edeceğiz gibi görünüyor” açıklamasında bulundu.

Ahmet Çoğalmış ise hava şartları ve teknelerin paydos etmesi nedeniyle tezgahların biraz yavan kaldığını belirtti. Çoğalmış, “Teknelerin paydos etmesi bizi olumsuz etkiledi. Örneğin, 100 kilo balık getirmesi gereken tekneler şu anda 2-3 kilo ancak getirebiliyor. Kıyı balıkçıları genelde mezgit, barbun, istavrit gibi türleri getiriyorlar. İlerleyen dönemlerde de kıyı balıkçılığındaki hareketliliğin devam etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu. – TRABZON

Related Posts

Türkiye’nin et kralı iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin önde gelen et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar’a mahkeme tarafından 1 yıl iflas koruması verildi.

İnegöl’de Su Olmadan Tarım Uygulaması

İnegöl’de Hamzabey Göleti’nde su olmamasına rağmen çiftçiler yeni ürünler ekti, hasat yaptı.

Altın yatırımcısına Ağustos uyarısı: Gram altında dengeler değişecek

Son haftalarda bir duraklama sürecine giren altın, hızlı yükselişlerinin ardından geri çekilmeler yaşadı. Yatırımcılar ise bu geri çekilmeleri bir fırsat olarak değerlendiriyor. Özellikle gram altın fiyatlarının yeniden yükselmeye başlaması, altın almak isteyenler için umut verici bir durum oluşturdu. Uzmanlar, fiyatların Ağustos ayında daha da artabileceği konusunda uyarıyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (9 Temmuz 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,51 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.074,71 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 40,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,5 …

İSO İkinci 500 açıklandı: Sanayide rekor zarar

İSO, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2024” Araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İSO İkinci 500 araştırmasına göre, 2024’te sanayi şirketlerinde yüksek enflasyon etkisiyle rekor zarar görüldü.