İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 51. yılı dolayısıyla Malatya’da özel bir anma programı düzenledi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İsmet İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma yaptılar.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, onun çalışkanlığı ve başarılarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“İsmet İnönü, askeri eğitimini yüksek başarılarla tamamlamış bir komutandı. Savaş ve diplomatik alandaki başarılarına rağmen mütevazılığını ve dürüstlüğünü her zaman korumuştur. İnönü, sabırlı ve kararlı bir liderdi. Verdii kararlara sonuna kadar bağlı kalmış ve ilkelerinden ödün vermemiştir. Bu özellikleri, onun milli mücadele yıllarında gösterdiği liderlikte belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda İnönü, mükemmel bir stratejist olup, geleceği öngörebilme yeteneğiyle tanınmıştır. Özellikle Lozan Konferansı’ndaki başarısı, diplomasi alanındaki dehasını göstermektedir. İsmet İnönü’nün askeri bir deha olduğunu inkar edenler, sadece cahilliklerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ise İsmet İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki kritik rolüne değinerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde görev alarak düzenli ordunun zaferine önemli katkılar sağlamıştır. Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, düzenli ordunun ilk zaferlerindendir ve Türk milletinin kaderinde dönüm noktaları olmuştur. İsmet İnönü, Atatürk’ten aldığı takdirle övgüyü hak eden nadir komutanlardandır.”

Related Posts

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

ABD’den İsrail’e yüzlerce milyon dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 510 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Karara göre, İsrail’e mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanları temin edilecek.

Kabataş liseli Deniz, 30 üniversiteyi peşine taktı

Kabataş Erkek Lisesi’nde 12. sınıf öğrencisi Deniz Güler, dünyanın önde gelen üniversitelerini peşinden koşturdu. ABD, Kanada ve Avrupa’daki 30 üniversiteden burslu kabul alarak tarihe geçen Güler, tercihini ise ABD’den yana kullandı.