İran’dan nükleer tesis yakınlarında korkutan tatbikat

İran Hamasi İslam Cumhuriyeti Hava Savunması Natanz Nükleer Tesisi’ni Koruyacak

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Natanz Nükleer Tesisi’ni koruma amacıyla İran Ordusu ve Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsfahan eyaletinde bir hava savunma tatbikatı gerçekleştirildi. Hatemu’l Enbiya Hava Savunma Müşterek Karargahı Komutanı Tuğgeneral Kadir Rahimzade, tatbikatla ilgili detayları açıkladı.

  • Tatbikatta hava savunma birimleri, Natanz Nükleer Tesisi’ni çeşitli tehditlere karşı korumak için eğitimler gerçekleştirdi.
  • Nokta saldırılar, elektronik saldırılar ve zorlu hava koşullarında gerçekleştirilecek hava saldırıları gibi tehditlerle başa çıkmak için hava savunma sistemleri test edildi.

Tuğgeneral Rahimzade, tatbikatın yıllık planlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtirken, İran Ordusu ve Devrim Muhafızları Ordusu hava savunma birliklerinin hassas tesislerin yakınlarında bulunan yeni ve bilinmeyen savunma sistemleriyle konuşlandırıldığını vurguladı. Tatbikatın ilerleyen günlerde ortak bir manevra ile devam edeceği de duyuruldu.

Tatbikatın Detayları ve Süresi

Rahimzade, tatbikatın ilk adımının hava savunma manevraları olduğunu ancak tatbikatın tam süresi ve gelecekte gerçekleştirilecek diğer tatbikatlar hakkında bilgi vermedi. Ancak, tatbikatın Natanz Nükleer Tesisi’nin güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım olduğunu belirtti.

Related Posts

Komşusunu tehdit etti, evinde cephanelik çıktı

Komşusunu silahla tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan T.A.’nın evinde yapılan aramada silah ve malzemeler ele geçirildi. T.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin’de uyuşturucu operasyonu: 15 tutuklama

Mersin Erdemli’de uyuşturucu tacirlerine yönelik eş zamanlı operasyonda düzenlendi. Gözaltına alınan 19 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Moskova’da araçta patlama: “Üst düzey Rus askeri yetkili öldü”

Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey isimlerinden Moskalik’in Moskova bölgesinde bir araca yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu öldüğü iddia edildi.

Prof. Dr. Naci Görür isyan etti: Bunu diyen bilim adamı olamaz!

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da yaşanan deprem sonrası bilim insanlarının çelişkili değerlendirmelerine, “Ayağına hiç deniz suyu değmemiş adam konuşuyorsa ben ne yapayım?” yorumunu yaptı.

HGS’den geçerken dikkat! Ceza kesildi, ehliyetine el konuldu

İstanbul Çekmeköy’de HGS gişelerinden hızlı geçen sürücüye 4 suçtan 6 bin lira ceza kesildi. Sürücünün ehliyetine de el konuldu.

DEM Parti’den Ankara’da ‘süreç’ için ev ziyaretleri

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrıyı anlatmak için başlattığı çalışmalar kapsamında, Ankara’da bazı mahallelerde ev ziyaretlerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir