Gözler gram altındaydı, bakın nisanda en çok hangisi kazandırdı?

TÜİK: Nisan Ayında En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Yatırım Araçları Açıklandı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ortaya konuldu. En yüksek kazandıran yatırım aracı külçe altın olurken, en çok kaybettiren yatırım aracı ise BIST 100 endeksi oldu.

Nisan Ayında Yatırım Araçlarının Performansı

Nisanda aylık en yüksek reel getiri oranlarına göre, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,8 ve TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,54 ile külçe altın öne çıktı.

Yatırım araçlarının performansına göre, euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,07, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,03, DİBS yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 kayba uğrattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, euro yüzde 3,83, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,2 getiri sağlarken, dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,6 ve BIST 100 endeksi yüzde 10,14 kayıp yaşattı.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri oranlarıyla öne çıkarken, BIST 100 endeksi aynı dönemde en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altın ve BIST 100 Endeksinde 6 Aylık Performans

Altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarıyla dikkat çekerken, BIST 100 endeksi en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

En Kazançlı Yatırım: Külçe Altın

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde en yüksek reel getiri oranlarına sahip yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık bazda diğer yatırım araçlarına bakıldığında, mevduat faizi (brüt) ve euro getiri sağlarken, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplar yaşattı.

TÜFE ile indirgendiğinde, mevduat faizi (brüt) getiri sağlarken, euro, DİBS, dolar ve BIST 100 endeksi kayıplara neden oldu.

Related Posts

Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 23 yılda toplam 12,3 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2002 yılı öncesi 10 yıllık dönemde bu sayı sadece 46 idi. Yaklaşık 130 kat artıştan bahsediyoruz” dedi.

TCMB Başkanı ‘3 farkla kazandık’ demişti: Merkez Bankası rezervleri erimeye devam ediyor!

Merkez Bankası’nın döviz ve altın rezervlerindeki gerileme sürüyor. Son haftalardaki düşüş ekonomik dengelere yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.

TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Şimşek’e tepki: ‘Onun dünyası başka’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bugüne kadar işçilerle ilgili müspet hiçbir şey yaptığını görmediğini söyleyerek, “Çünkü onun dünyası başka, biz çalışanların dünyası başka. O, dar çerçeveden tabloya bakıyor. Bazı memur sendikaları da işçiyi öyle görüyor ki, sanki biz marabayız. Biz, lağımından çöpüne kadar, ekmeğinden savunma sanayisine kadar, yerin altına kadar çalışıyoruz” ifadelerini kullan

İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi nisanda 0,7 düşüş gösterdi

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin nisan 2025 dönemi sonuçları açıklandı. Endekste eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm …

KKM’de son 7 haftanın en hızlı çıkışı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 685,2 milyar TL’den 659,7 milyar TL’ye geriledi. 7 HAFTANIN EN HIZLI ÇIKIŞI 25,5 milyar TL’lik çıkış son 7 …

‘Topraktan çıkan altın’ diye tabir ediliyor! Kilosu 3 bin lira

Samsun’un Kavak ilçesinde ‘topraktan çıkan altın’ olarak tanımlanan salebin hasadı başladı. Kilosu 3 bin TL’yi bulan salep üreticisine yüksek kazanç sağlarken, pazarda da büyük ilgi görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir