Gedik Piliç, AB’ye İlk Tavuk İhracatını Yaptı

Gedik Piliç, Avrupa Birliği’ne İlk Tavuk İhracatını Gerçekleştirdi

Türkiye’nin önde gelen kanatlı eti üreticilerinden Gedik Piliç, Avrupa Birliği ülkelerine tavuk ihracatı yaparak büyük bir başarıya imza attı. Aynı zamanda Çin’e ihracat yapan ilk firma olan Gedik Piliç, Avrupa Birliği’ne ihracat yaparak sektörde öncü konumunu pekiştirdi. Avrupa Birliği’ne ihracat yetkisi alan Gedik Piliç, Hollanda’ya yaptığı ilk sevkiyatla Türk markaları arasında dikkat çeken bir başarı elde etti.

1968 yılından bu yana sektörde teknolojik yeniliklere öncülük eden Gedik Piliç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda Avrupa Birliği’ne kanatlı eti ihracatı yapabilen ilk firma oldu. 2025 yılı itibarıyla AB’nin TRACES NT sistemine kaydedilen kesimhaneler aracılığıyla Avrupa Birliği’ne ihracat başladı.

Gedik Piliç, Uşak’ın Eşme ilçesinde faaliyet gösteren entegre bir tesis olup, günlük 500 bin tavuk kesimi gerçekleştirerek aylık 7 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahiptir. Şubat ayında yapılan denetimler sonucunda AB’ye ileri işlem ürünleri için ihracat sürecini başlatan firma, Hollanda’ya gerçekleştirdiği ihracatla dikkatleri üzerine çekti.

Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, yaptığı açıklamada, “Gedik Piliç olarak her zaman ilklerin firması olduk. Avrupa’ya gerçekleştirdiğimiz ilk ihracatla bir kez daha ön plana çıktık. Avrupa Birliği’ne yapılan ilk ihracatımızı Hollanda’ya gerçekleştirdik ancak hedefimiz Avrupa geneline yayılarak ihracatımızı artırmak” dedi.

Osman Gedik, firmanın ileri işlem ürünlerini AB’ye ihraç ettiğini belirterek, ürün çeşitliliğini artırma hedefinde olduklarını vurguladı. Gedik Piliç’in yatırımlarına devam ederek sektördeki büyümesini sürdüreceğini ifade etti.

Gedik Piliç, Türkiye’nin kanatlı eti sektöründeki önemli aktörlerinden biri olarak, AB’ye gerçekleştirdiği ihracatla hem sektördeki liderliğini pekiştirmiş hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak. Bu başarıyla birlikte, Gedik Piliç’in marka ve ürünleri Avrupa pazarında daha geniş kitlelere ulaşarak sektördeki varlığını güçlendirmesi beklenmektedir.

Related Posts

Turizmde işçiye tatil yok: Yeni teklifle fazla mesai ücreti de gidiyor

halktv.com.tr – Özel Haber Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 30 Haziran 2025 tarihinde sunulan 2/3186 esas numaralı “Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, çalışma hayatını doğrudan …

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

TMSF, mobilya devi İstikbal’i ihaleye çıkarıyor: Satış bedeli ve ihale tarihi belli oldu

TMSF, FETÖ soruşturmasında el konulan mobilya devi İstikbal’i 12.5 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarıyor.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Volkswagen 5 modelindeki 16.500 aracı geri çağırıyor

Yolcu hava yastığındaki potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir kusur nedeniyle Volkswagen dünya çapında 16.510’a kadar aracı geri çağırmak zorunda kaldı. Şirket, talep üzerine verilen ilgili bir raporu doğruladı. Tutarlı kalite kontrollerine …

Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması! “Son 3,5 yılın en düşük düzeyinde”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program’da (OVP) en önemli önceliklerinin hayat pahalılığıyla mücadele, yani enflasyonu kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirmek olduğunu belirterek, “Bu yönde epey mesafe kat ettik. Son …