Gecekondu yangınında iki genç can verdi: En son ‘100 lira ver çay alacağım’ demiş

Üsküdar’da Gecekondu Yangınında 2 Genç Hayatını Kaybetti

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Yavuztürk Mahallesi Dağyeli Sokak’ta 19 Ocak tarihinde, saat 03.15’te bir gecekonduda yangın çıktı. Yangını fark edenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yangın ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Yangında, gecekondu da bulunan Engin Y. ve İsmail T. isimli gençler hayatlarını kaybetti. Cenazeler, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

“Çocuklar Yanarak Can Verdi…”

Olayın tanıklarından Yüksel Aydın, “Mahalle duman altında kaldı. Yangın çıktığını öğrenince hemen olay yerine gittik. Çocuklar çok kötü durumdaydı, yanarak hayatlarını kaybetmişlerdi. Engin, ölmeden önce benden 100 lira borç istemişti. ‘Acıktım, paraya ihtiyacım var. 100 lira ver de çay demleyip ekmek alayım’ demişti” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

Mehmet Murat Çalık’a peş peşe biyopsi

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kısa süre içinde peş peşe biyopsi işlemleri uygulanması, sağlık durumuna ilişkin endişeleri artırdı. Avukatı, yapılması muhtemel cerrahi müdahalenin ciddi ve kalıcı sağlık riskleri taşıdığını açıkladı.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor