Gazeteci Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Açıkladığı Bilirkişi Görüşmesi Halk TV’ye Soruşturma Getirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adını açıkladığı bilirkişiyle yaptığı görüşmeyi yayımladıkları gerekçesiyle Halk TV’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV program sunucusu Seda Selek ve Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker gözaltına alındı.

Gazeteci Barış Pehlivan, dün Halk TV’nin İstanbul’daki merkezinde gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aynı gün içerisinde programın sunucusu Seda Selek de İstanbul’da gözaltına alındı. Pehlivan ve Selek, ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Ankara’da gözaltına alınan Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker de Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra bu sabah Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Serhan Asker’in ifadesini Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla vereceği bildirildi.

 

Related Posts

LÖSEV’den Adalet ve Sağlık Bakanlarına Murat Çalık çağrısı: Hapiste tutmak cinayetle eş değer

LÖSEV’den Adalet ve Sağlık Bakanlarına Murat Çalık çağrısı: Hapiste tutmak cinayetle eş değer

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre’de İran ile görüşmek istiyor

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre’de İran ile görüşmek istiyor

CHP’li belediyeden yerel gazeteye sansür ötesi yaptırım: Binasını mühürlediler

CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi, Kocatepe Gazetesi’nin faaliyet gösterdiği binayı ‘İmar Kanunu’na aykırılık’ gerekçesiyle mühürledi. Kararın ardından gözler, son dönemde Belediye Başkanı Burcu Köksal ve eşine yönelik eleştirel yayınlarıyla dikkat çeken gazeteye çevrildi. Gazete yönetimi özellikle ‘içkili mekan ruhsatlarına’ yönelik belediyeyi eleştiren haberlerin ardından gelen bu adımı ‘eleştirel haberciliğe karşı bir gözdağı’ olarak nitelendirdi.

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

Erdoğan: İsrail’in devlet terörüne karşı bir ortak tedbir alınmak isteniyorsa herkes şapkasını önüne koymalı

Son dakika… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘Murat Çalık’ açıklaması: ‘Tahliye talebi değerlendirilecek’

Son dakika haberi… AKP Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iki kez kanser atlatan ve sağlık sorunları olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın tahliye talebine ilişkin konuştu. Tunç, “Murat Çalık’ın tahliye talebi değerlendirilecek” dedi.

ABD Suriye’de kritik üslerden çekildi iddiası

Reuters’in geçtiği habere göre ABD Suriye’deki iki üssünden çekilme kararı aldı