Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

İran’da İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, İsrail’in İran’a saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin sayısının 935’e çıktığını bildirdi. İranlı yetkili yaralı sayısı hakkında ise bilgi vermedi.

Rusya ve ABD istihbaratlarının başkanları görüştü

ABD ve Rusya’nın dış istihbarat servisleri başkanları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki isim, görüşmede diyaloğu sürdürme kararı aldı.

Sırbistan’da Cumhurbaşkanı Vucic karşıtı protestolarda çatışma

Sırbistan’da polis, başkent Belgrad’da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in 12 yıllık iktidarına son verilmesini ve erken seçim yapılmasını talep eden protestocularla çıkan çatışmalar sırasında çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Sırbistan’da dün …

Perşembe günü sigara fiyatlarına dev zam geliyor

TÜİK’in 3 Temmuz’da açıklayacağı enflasyon verisinin ardından sigara fiyatlarına uygulanacak ÖTV zammı da kesinlik kazanacak. Mevcut veriler ile ÖTV’ye yüzde 12,92 oranında zam yapılması kesinleşirken, perşembe günü duyurulacak enflasyon oranıyla birlikte tüm sigara markalarına en az 5 TL zam yapılacak.

Ece Erken ‘eniştem’ demişti Sinan Akçıl ile el ele görüntülendi

Sinan Akçıl ve Ece Erken’in el ele çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Suriye’yi şimdi de kuraklık vurdu: Buğday yetersiz

Suriye’de kuraklık buğday ekim alanlarını vurdu. Üretimin iç talebi karşılamaya yetmeyeceği belirtilirken, Şam yönetimi ve kuzeydeki Kürt idaresi daha fazla buğday alabilmek için rekabet ediyor.