Facia patron Abant Toplantısı’nın ev sahibi çıktı… 15 Temmuz’dan önce otelini FETÖ’cülere açtı… Eski Turizm Bakanı’ndan CHP’lilere… Kimler yoktu

“`html

FETÖ ile Bağlantılı Otel Sahibi Halit Ergül’ün Gizli Toplantıları

Kritik bir dönemde FETÖ’ye otelini açan Halit Ergül, 78 vatandaşın hayatını kaybettiği yangının ardından tutuklandı. Odatv, bu toplantıya katılan isimler ile birlikte sonuç bildirisini ortaya çıkardı. Yangınla ilgili sorumluluk sahibi olan önemli figürler de bu buluşmada hazır bulundu.

FETÖ, Abant Toplantıları’nı 15 Temmuz öncesi her yıl düzenledi. Bu toplantıların amacı, ülkenin önemli meseleleri hakkında FETÖ’nün görüşlerini kamuoyuna iletmektir.

Bu toplantılara konuşmacı olarak FETÖ mensubu akademisyenler, gazeteciler ve örgüte dost olarak görülen ünlüler katılıyordu. FETÖ’nün algı yönetimine yardımcı olan, farklı kesimlerden gelen bireyler de bu etkinliklerde konuşma yapma fırsatı buluyordu.

FETÖ Toplantısı

17-25 Aralık Sonrası Abant Toplantıları

17-25 Aralık’tan sonra FETÖ, toplantı düzenlemek için zorluk yaşamaya başladı. O dönemde AKP’li isimlerin katılımı son buldu ve Bolu Abant’taki oteller, FETÖ etkinliklerine ev sahipliği yapmak istemedi. 2014 ve 2015 yıllarında otel bulma konusunda sıkıntılar yaşandı, fakat sonunda çözüme kavuşturuldu. 2016 yılı, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini planladığı yıl olarak kritik bir öneme sahipti; bu nedenle katılımcı ve konuşmacıların önemi arttı. Fethullah Gülen, bu etkinliğe katılacak isimleri bizzat seçti.

FETÖ için Özelleşmiş Otel Seçimi

Etkinliğin ev sahipliği yapılacağı otel konusunda sınırlı seçenekler bulundu. Abant veya Akçakoca yerine Karacasu beldesindeki bir otel tercih edildi. Bu otel, Kartalkaya yangınında tutuklanan Halit Ergül’ün işletmesi olan Gazelle oteliydi. FETÖ’ye otel sunmak, büyük bir riskin altına girmekti fakat Ergül, AKP’nin tepkisini göze alarak bunu yaptı.

Güven İlişkileri

Halit Ergül, bu cesareti nereden aldı? FETÖ ile olan dostluğunun kökenlerine bakalım. 2012’de otelinde ağırladığı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili bir fotoğraf, bu sorunun yanıtını vermekte. Fotoğrafta Gül’ü karşılayanların neredeyse tamamı FETÖ üyeleri olarak mahkûm oldu. Peki kimlerdi bunlar?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

FETÖ ile İlişkili Vali

Öne çıkan isimlerden biri olan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, 2010-2014 yılları arasında Bolu’da görev yaptı. Ergül’ün Gazelle oteli, Özçimen döneminde açıldı ve aralarında yakın bir ilişki vardı. Özçimen, bu süreçte FETÖ’nün Bolu’da kadrolaşmasını hızlandırdı. Silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

AKP’li Belediye Başkanı

Ergül’ün eşi Emine Ergül’ün yanındaki eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, FETÖ’nün bu dönemde belediyelerde kök salmasına katkıda bulundu. 15 Temmuz sonrası, belediyeden 14 çalışan açığa alındı ve Yılmaz’ın yönetimindeki bir şirkete FETÖ baskını yapıldı. 2018 yılına gelindiğinde hakkında FETÖ soruşturması yürütüldü.

15 Temmuz’a Katılan Komutan

Abdullah Gül’ün sağında bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı İsmail Güneşer, 15 Temmuz darbe girişimine katılmış ve ağırlaştırılmış müebbet cezası almış biridir. Cumhurbaşkanı Gül, misafir olduğu bu otel için Ergül’e yüksek puan vermişti. Medyada ise “Cumhurbaşkanı Gül otele hayran kaldı” şeklinde haberler çıktı.

ByLock Yazışmalarında Belirtilen Organizasyon

2016 Abant buluşmasının katılımcıları Fethullah Gülen’in onayı doğrultusunda belirlenmiştir. Bu bilgi, üst düzey FETÖ yöneticilerinin ByLock yazışmasında ortaya çıktı. Yazışmada Gülen’in, belirli gazetecilerin katılmasını istediği not edildi.

Toplantıya Katılan Önemli İsimler

Toplantıda eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay dikkat çekti. Açılışı ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesinden Parti Meclisi adayı İştar Gözaydın yaptı.

Toplantıya Can Dündar’ın başında olduğu Cumhuriyet gazetesinin yazarları da katıldılar. PKK-HDP cephesinden milletvekilleri de etkinlikte yer aldı.

Zaman gazetesi kadrosundan 120 kişi, etkinliğe katıldı. Bunlar arasında Abdülhamit Bilici, Ali Bulaç, Mümtazer Türköne gibi isimler yer aldı.

Darbe Hazırlığına Suçlama Maddesi: Kürt Sorunu

2016 Abant Toplantısı’nın sonuç bildirgesi, FETÖ’nün darbe planları açısından kritik tespitler içeriyordu. Bildirgede hükümetin muhalifleri tasfiye etmesi ve Anayasa’yı ihlal etmesi eleştirildi. Ancak belki de en önemli madde, PKK operasyonları ile ilgiliydi, çünkü ABD, Türkiye’de darbeyi meşrulaştırmak için “Erdoğan Kürtleri katlediyor” temasını oluşturmuştu.

Yukarıdaki madde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, sivil halkın zarar gördüğü ve kültürel mirasın yok olduğu vurgusu yapıyordu.

Osman Erbil
Odatv.com

“`

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

AYM’den ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin karar!

Anayasa Mahkemesi, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun iptal istemini reddetti.

Suriye lideri Şara bugün Macron’u ziyaret edecek

Suriye Başkanı Ahmet eş Şara bugün Fransa Başkanı Macron’u Paris’te ziyaret edecek. Bu, Suriye’nin önceki başkanı Beşar Esad hükümetinin devrilmesinin ardından Şara’nın Avrupa’ya yapacağı ilk ziyaret olacak. AFP’nin aktardığına göre görüşmede yeni …

Finlandiya’da orduya ait savaş uçağı düştü

Finlandiya Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Rovaniemi kentindeki askeri bir alana düştü, öncesinde pilot kendini güvenli şekilde fırlattı.

Jandarma uyuşturucu operasyonunu anbean kaydetti

Sakarya’da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda durdurulan otomobilde 1 kilo 50 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Operasyon, jandarma kamerasına yansıdı.

Metroda ilginç ceza: Dev bitki genç kadına pahalıya patladı

Paris’te yaşayan 24 yaşındaki Salomé adlı genç bir kadın şehri sarsan bir olayın odağında yer aldı. Cumhuriyet (République) Metro İstasyonu’nda, yanında taşıdığı büyük bir kuş cenneti (bird of paradise) bitkisi nedeniyle 150 dolar para cezası kesilen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir