Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu

‘Mutlu Şehir Endeksi’ Raporuna Göre Avrupa Şehirleri Liderlik Sıralamasında

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘Mutlu Şehir Endeksi’ raporuna göre, şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım performansları değerlendirildi. Bu kapsamda Kopenhag, kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetler açısından oldukça başarılı bir performans sergiledi. Şehir, çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığıyla da dikkat çekti.

Zürih ve Singapur Liderlik Sıralamasında

Rapora göre, listenin ikinci sırasında 993 puanla İsviçre’nin Zürih kenti yer aldı. Zürih, çevre dostu ulaşım seçenekleri, yenilenebilir enerji projeleri ve güçlü sağlık sistemi ile öne çıkıyor.

Endekste en yüksek puanı alan şehir ise Avrupa dışından geldi. Singapur, toplamda 979 puan toplayarak üçüncü sırada yer aldı. Ünlü üniversiteleri, yüksek sivil katılım düzeyi ve düşük işsizlik oranıyla Singapur, dikkat çekici bir başarı elde etti.

Danimarka’nın Aarhus ve Belçika’nın Anvers Kentleri de Sıralamada

Dördüncü sırada yer alan Aarhus kenti, Danimarka’nın ikinci büyük şehri olarak aktif vatandaş katılımıyla öne çıkıyor. Beşinci sıradaki şehir ise, 956 puanla Belçika’nın Anvers (Antwerp) kenti oldu.

Listenin altıncı sırasında 942 puanla Güney Kore’nin başkenti Seul yer aldı. Buna karşın Londra, Birleşik Krallık’tan en yüksek puan alan şehir olmasına rağmen ilk 20’ye giremedi. Şehir, 842 puanla 31’inci sırada yer alırken, etkili ulaşım ağı olumlu bir etken olarak görülse de obezite oranının yüksek olması sıralamadaki yerini olumsuz etkiledi.

Diğer Şehirler ve Sıralamaları

  • Stockholm, İsveç
  • Taipei, Tayvan
  • Münih, Almanya
  • Rotterdam, Hollanda
  • Vancouver, Kanada
  • Viyana, Avusturya
  • Paris, Fransa
  • Helsinki, Finlandiya
  • Aalborg, Danimarka
  • Berlin, Almanya
  • New York, ABD
  • Dresden, Almanya
  • Brüksel, Belçika
  • Cenevre, İsviçre

Related Posts

Basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan alkollü sürücünün cezası belli oldu

Muğla’da olun karşısına geçmeye çalışan eski milli basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

ABD Başkanı Trump, Kanada’ya yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, “1 Ağustos’tan itibaren, Kanada’dan ABD’ye gönderilen Kanada ürünlerine, tüm sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 35 gümrük vergisi uygulayacağız.” dedi.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.