Dışişleri Bakanı Fidan Katar’da: Gazze’de ateşkesin yeniden sağlanmasını istiyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Ziyaretinde Gözlemlerini Paylaştı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan’ın yaptığı konuşmada öne çıkan bazı noktalar şunlar:

  • İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı soykırım, insanlık vicdanını ve uluslararası hukuku ihlal etmektedir.
  • Gazze’de ateşkesin sağlanması, insani yardımların bölgeye ulaştırılması ve rehine/tutukluların karşılıklı olarak serbest bırakılması konularında hassasiyet gösteriyoruz.
  • Adil ve kalıcı bir çözüm için iki devletli çözümün önemine vurgu yapmak istiyorum.
  • Filistin ve İsrail halklarının barış içinde bir arada yaşaması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.
  • Suriye’nin yeniden imarı için işbirliğimizi sürdürüyoruz.
  • Türkiye ve Katar olarak yaptırımların kaldırılması için aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
  • Suriye yönetimine ek destek sağlama konusunda atılabilecek adımları da görüştük.

Related Posts

Kanada’da bir araç, festivaldeki kalabalığın arasına daldı! En az 9 kişi öldü

Kanada’nın Vancouver şehrinde bir araç, sokak festivalindeki kalabalığın arasına daldı. Polis, en az 9 kişinin öldüğünü, olayın terör saldırısı olmadığını açıkladı.

Samsun’da uyuşturucuya dört gözaltı

Samsun’un üç ilçesinde uyuşturucu operasyonu yapıldı. Operasyonda dört şüpheli gözaltına alındı.

Samsun’da sahte altın satarak kuyumcuları dolandıranlar yakalandı

Samsun’da sahte altın satarak kuyumcuları dolandıran 2 kişi polisin takibi sonucu yakalandı.

Ocak ayından bu yana 2 milyon 126 bin 384 hız cezası

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hız ihlallerine dikkat çekip yılbaşından bu yana 2 milyondan fazla sürücüye ceza kesildiğini açıkladı.

Engelli çobanı döven kız kardeşlere tahliye

Kahramanmaraş’ta kendilerine içki almayı reddeden engelli çobanı döven kız kardeşlerin cezası belli oldu. Seçil G.’ye bir yıl 9 ay 20 gün hapis ve 19 bin 400 lira adli para cezası, Melek G.’ye de bir yıl 3 ay 37 gün hapis ve 11 bin 600 lira adli para cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve tahliyelerine karar verdi.

İstanbul’da 13 adrese fuhuş operasyonu

İstanbul’da fuhuş yaptırdığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı tutuklandı. İki yabancı uyruklu kadın sınır dışı edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir