CHP’nin boykot çağrısı dünyaca ünlü sanatçıları etkiledi!

İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP’nin boykot çağrısı, dünyaca ünlü isimlerin İstanbul’daki konser organizasyonlarına da yansıdı.

Türkiye’de konser vermeyi planlayan müzisyen Ane Brun, Türk hayranlarından gelen “Seni seviyorum, sana hayranım ama Türkiye’de boykot edildin! Etkinlik organizasyon şirketi, öğrencilere acımasızca saldıran ve onları tutuklayan Türk hükümetini destekliyor. Eğer protestocuların yanında olursan, seni daha da güçlü bir şekilde destekleyeceğiz” mesajına, “Farkında değildim. Öğrencileri destekliyorum. Harekete geçiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Bir kahve zincirini boykota yönelik paylaşımı alıntılayan DBL Entertainment isimli organizasyon şirketinin sahibi Abdulkadir Özkan, boykot çağrılarını eleştirerek, “Bu açık ve net sermaye düşmanlığıdır, vatan hainliğidir” yorumunda bulunmuştu.

Özkan, tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve üzüntü içerisinde olduğunu şu sözlerle ifade etti:

’’Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler neticesinde “boykot” protestolarını istenmeyen ve toplumun birçoğunun tasvip etmeyeceği düzeye ulaştıran kötü niyetli birkaç provokatörü eleştirmek amacıyla dün bir sosyal medya paylaşımı gerçekleştirdim. Yapmış olduğum bu paylaşım, son derece iyi niyetli amacından saptırılarak, bir algı operasyonuyla en basit anayasal hak olan protestoyu eleştirdiğim şeklinde yansıtılmıştır. Ortaya çıkan bu durumdan ve yanlış anlaşılmadan ötürü derin bir üzüntü içindeyim. Yaşanan sürecin bu gerçeklikle değerlendirilmesini rica eder, herkese ailesi ve sevdikleriyle huzurlu ve sağlıklı bir bayram dilerim.”

Dünyaca ünlü komedyen Trevor Noah’ın 23 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladığı gösteri de iptal edildi. Gösterinin afişi, organizatör şirket DBL Entertainment’ın internet sitesinden de kaldırılırken gerekçeye ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

DBL Entertainment’ın organize ettiği, Muse grubunun 11 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladığı konser ve Robbie Williams’ın 7 Ekim’deki konseri için de sosyal medyada boykot çağrıları yapılıyor.

Berna Laçin, Kalben, Zeki Kayhan Coşkun ve İrfan Değirmenci gibi isimler de organizasyon şirketine yönelik eleştirilerini dile getirerek, sanatçılardan konserleri etmeleri çağrısında bulundu.

Related Posts

ABD, tarihi el yazmalarını Çin’e iade etti

ABD, Çin tarihine ait en önemli eserlerden Zikandu İpek El Yazmaları’nı ülkeye iade ettiğini duyurdu.

İsrail’den ateşkes itirafı: Yeni anlaşmaya açığız

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki tüm İsrailli esirlerin serbest kalması, Hamas’ın Gazze’den çıkarılması ve bölgenin silahsızlandırılmasını içeren bir anlaşmaya açık olduğunu savundu. ABD’nin Gazze’de ateşkes sağlanması için taraflara baskı yaptığı yönündeki haberler basına yansırken İsrail, Katar’ın başkenti Doha’da kalıcı ateşkes için görüşüldüğünü itiraf etti.

İsrail ordusu, Gazze’ye kara saldırısı başlattı

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik güneyden kara saldırısı başlattığını bildirdi

Papa 14. Leo göreve başlama ayininde konuştu: Size kardeş olarak geldim

Papa 14. Leo için bugün Aziz Peter Meydanı’nda göreve başlama ayini yapıldı. Papa için yapılan törene 200 bin kişinin yanı sıra dünya çevresinden liderler de katıldı. Yapılan ayinle birlikte 14. Leo resmen papalık görevine başladı. Papa için yapılan …

Havelsan güvenlik uzmanının cansız bedeni bulundu

3 Ocak’ta Roketsan’da çalışan yazılım mühendisi Yusuf Serdar Yücel’in cansız bedeninin bulunmasının ardından bir üzücü haber de Havelsan çalışanı R.K.’dan geldi. Havelsan’da siber güvenlik uzmanı olduğu öğrenilen R.K.’nın cansız bedeni odasındaki ranzaya asılı şeklide bulundu.

Eşini öperken ‘elektrik çarptı’: “Ağzımın içinde hala bacak kıllarım uzuyor”

48 yaşındaki bir kadının hayatı, eşini öperken hissettiği ‘elektrik çarpması benzeri’ hissin ardından altüst oldu. Yalnızca bir hafta sonra doktorlar, nadir görülen bir hastalığı olduğunu söyledi.