BM: İsrail’in yasağına rağmen UNRWA görevini sürdürüyor

BM, İsrail Yasaklarına Rağmen UNRWA Faaliyetlerini Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail Meclisi’ndeki BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) faaliyetlerini yasaklayan yasanın yürürlükte olmasına rağmen ajansın hala görevini sürdürdüğünü açıkladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Dujarric, “Bölgedeki meslektaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. UNRWA çalışanları görevlerini yerine getirmeye ve hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

UNRWA’nın Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki kliniklerinin hala faal olduğunu belirten Dujarric, Gazze’de de insani yardım operasyonlarının devam ettiğini vurguladı.

Dujarric, UNRWA’nın bölgedeki varlığını sürdürme ve görevini yerine getirme konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, UNRWA binalarında hala BM bayrağının dalgalanmakta olduğunu söyledi.

Filistinlilerin Kuzeyden Güneye Göçü 462 Bini Aştı

Netzarim Koridoru’nun açılmasının ardından Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmeye devam ettiğini belirten Dujarric, şu anda 462 binin üzerinde insanın güneyden kuzeye göç ettiğini ve aynı zamanda kuzeyden güneye doğru da bir hareketlilik olduğunu aktardı.

Dujarric, kuzeyden güneye doğru göç edenlerin sayısının daha düşük olduğunu belirterek, yaklaşık 1400 kişinin kuzeyden güneye hareket ettiğini söyledi.

İsrail’in Batı Şeria’daki Ölümleri 30’u Geçti

İsrail’in Batı Şeria’da genişleyen “operasyonlarının” devam ettiğini vurgulayan Dujarric, aralık ayından bu yana 2’si çocuk olmak üzere toplam 30 kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Cenin Mülteci Kampı’ndan 3 bin 200’den fazla ailenin yerinden edildiğini belirten Dujarric, dün gerçekleşen İsrail saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Dujarric, BM’nin sivil ölümleri ve sivil altyapıya yapılan saldırıları kınadığını vurgulayarak, bu tür şiddet olaylarının son bulması gerektiğini belirtti. (AA)

Related Posts

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde tahliye kararı çıktı

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında yargılanan 2 sanığın, 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

CHP’den ‘TRT’ açıklamasına yanıt: ‘Doğru ama TBMM aylarca Saray’ın talimatını bekliyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Üst geçide çarpan TIR’ın dorsesindeki konteyner otomobilin üzerine kaydı

Kaza, saat 19.30 sıralarında Güney Mahallesi Tuğrul Caddesi’nde meydana geldi. 95 Evler Sahili yönüne giden M.S. idaresindeki TIR, rampa aşağı indiği sırada dorsesinde bulunan konteyner, 3 metre 75 santimetre yüksekliğindeki üst geçide çarptı …

Antalya’da yılan derisine ilginç talep: Amaçları ise oldukça şaşırtıcı

Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokulan pitonlar da dahil olmak üzere farklı yılan türlerinin bakım ve gözlemleri yapılıyor. Parkta görevli veteriner hekim Oğulcan Demir, yılanların deri değiştirme sürecinin ağız ve …