BM: İsrail’in yasağına rağmen UNRWA görevini sürdürüyor

BM, İsrail Yasaklarına Rağmen UNRWA Faaliyetlerini Sürdürüyor

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail Meclisi’ndeki BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) faaliyetlerini yasaklayan yasanın yürürlükte olmasına rağmen ajansın hala görevini sürdürdüğünü açıkladı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Dujarric, “Bölgedeki meslektaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. UNRWA çalışanları görevlerini yerine getirmeye ve hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

UNRWA’nın Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki kliniklerinin hala faal olduğunu belirten Dujarric, Gazze’de de insani yardım operasyonlarının devam ettiğini vurguladı.

Dujarric, UNRWA’nın bölgedeki varlığını sürdürme ve görevini yerine getirme konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, UNRWA binalarında hala BM bayrağının dalgalanmakta olduğunu söyledi.

Filistinlilerin Kuzeyden Güneye Göçü 462 Bini Aştı

Netzarim Koridoru’nun açılmasının ardından Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmeye devam ettiğini belirten Dujarric, şu anda 462 binin üzerinde insanın güneyden kuzeye göç ettiğini ve aynı zamanda kuzeyden güneye doğru da bir hareketlilik olduğunu aktardı.

Dujarric, kuzeyden güneye doğru göç edenlerin sayısının daha düşük olduğunu belirterek, yaklaşık 1400 kişinin kuzeyden güneye hareket ettiğini söyledi.

İsrail’in Batı Şeria’daki Ölümleri 30’u Geçti

İsrail’in Batı Şeria’da genişleyen “operasyonlarının” devam ettiğini vurgulayan Dujarric, aralık ayından bu yana 2’si çocuk olmak üzere toplam 30 kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Cenin Mülteci Kampı’ndan 3 bin 200’den fazla ailenin yerinden edildiğini belirten Dujarric, dün gerçekleşen İsrail saldırısında 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Dujarric, BM’nin sivil ölümleri ve sivil altyapıya yapılan saldırıları kınadığını vurgulayarak, bu tür şiddet olaylarının son bulması gerektiğini belirtti. (AA)

Related Posts

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

ABD’den İsrail’e yüzlerce milyon dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 510 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Karara göre, İsrail’e mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanları temin edilecek.

Kabataş liseli Deniz, 30 üniversiteyi peşine taktı

Kabataş Erkek Lisesi’nde 12. sınıf öğrencisi Deniz Güler, dünyanın önde gelen üniversitelerini peşinden koşturdu. ABD, Kanada ve Avrupa’daki 30 üniversiteden burslu kabul alarak tarihe geçen Güler, tercihini ise ABD’den yana kullandı.

İran’da İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, İsrail’in İran’a saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin sayısının 935’e çıktığını bildirdi. İranlı yetkili yaralı sayısı hakkında ise bilgi vermedi.