Babacan’dan ”çatı grubu” açıklaması: Türkiye’ye yepyeni bir iş birliği modeli kazandırmayı arzu ediyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan Önemli Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Babacan, “Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Yani biz şu an itibarıyla bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu’nun istifasına Babacan’dan ilk açıklama: AK Parti’ye katılacak herhangi bir arkadaşımız olmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, SZC TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, TBMM’de Saadet-Gelecek Grubu’nun düşmesinin ardından Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile DEVA Partisi arasında TBMM’de yeni bir grup kurma çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Ali Babacan, “Eylül ayından itibaren biz aslında diğer siyasi partilerle görüşmeye başladık. Öncelikle Saadet Partisi ile çalışmalarımız belli bir noktaya gelmişti. Daha sonra Gelecek Partisi ile çalışmalar belli bir aşamaya gelmişti. Salı günü, Nedim Yamalı’nın istifasından sonra zaten olgunlaşmış bir çalışmayı artık hayata geçirmeyle ilgili bir prensip kararı aldık. Yani dün üç genel başkan öğlen saatlerinde bir araya geldik. Sayın Davutoğlu ve Sayın Arıkan ve ben üçlü bir araya geldik. Zaten üzerinde epeydir çalıştığımız kadrolarımızın da üzerinde çalışıp bir çerçeve oluşturduğu bir modeli hayata geçirmeyle ilgili prensip kararı aldık.” şeklinde ifadeler kullandı.

‘Önümüzdeki süreçte toplantılar devam edecek’

Prensip kararını açıklayan Babacan, “Prensip kararı şu demektir, yani ‘karar aldık bitti’ demek değil. Yani prensipte dedik ki ‘böyle bir model artık uygun.’ Bu model üzerinde çalışmaya devam edelim kararı aldık. Henüz son noktayı koyup işi bağlamış değiliz. Heyetlerimiz bugün de bir araya geldiler, toplandılar. Bu önümüzdeki süreçte de bu toplantılar devam edecek. Bu çatı grup formülünü biraz ete kemiğe büründürmeye ilgili de bir çalışmaya devam edecek arkadaşlarımız. Bizim kendi partimiz içerisinde bazı iç süreçlerimiz var. Diğer partilerin kendi işlerinde yapmaları gereken istişare süreçleri var. Nihayetinde bu partilerin kendi iç süreçlerini tamamlayıp, dediğim noktaya getirip, ondan sonra dönüp nihayet kararları oluşturup ilerlememiz gerekiyor. Yani biz şu an itibariyle bu meseleye olumlu bakıyoruz ve Türkiye’ye yepyeni bir modeli, yepyeni bir iş birliği modelinde kazandırmayı arzu ediyoruz.” şeklinde devam etti.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: ‘İsrail’in Gazze’yi İşgal Etme Niyetini Reddediyoruz’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’da düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail’in Gazze’yi işgal etme planını reddettiklerini belirtti. Türkiye ve Mısır olarak, bölgedeki stratejileri yakınlaştırarak ortak hareket etme çabalarının devam ettiğini vurguladı. Filistinlilerin kendi topraklarından çıkarılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Fidan, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması konusunun önemine dikkat çekti.

Bahçelievler’de silahlı saldırıya uğrayan yabancı uyruklu kişi hayatını kaybetti

İstanbul Bahçelievler’de yabancı uyruklu bir kişi, otomobille gelen şüphelilerin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kuzey ve Baltık ülkelerinden Trump-Putin zirvesi öncesinde Ukrayna çıkışı

Kuzey Avrupa ve Baltık ülkeleri, ABD Başkanı Trump ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşme öncesinde, Ukrayna’ya “destek tazeledikleri” bir açıklama yayınladı.

Balıkesir Sındırgı’daki 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından Naci Görür’den ilk açıklama

Marmara ve Ege Bölgesi, merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Prof. Dr. Naci Görür depremin ardından ilk değerlendirmesini ntv.com.tr’ye yaptı.

Panik anları! Balıkesir’deki deprem anı kamerada

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 deprem esnasında Bursa’nın İnegöl ilçesinde marketteki raflarındaki ürünlerin düştüğü ve vatandaşların panikle kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Uludağ’da da depreme teleferikte yakalanan bir çift o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Gaziantep’te tefeci operasyonu

Gaziantep’te tefecilik operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı.