Antalya Saat Kulesi’nin Yeni Saati Elektrik Kesintilerinden Dolayı Duruyor

Saat Kulesi’nde Restorasyon Tamamlandı

Antalya’nın önemli sembollerinden Saat Kulesi, yıllar önce çalınan saati yerine yenisi takılarak geçen yıl restorasyon çalışmaları tamamlandı. Kulede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren yetkililer, kuledeki kazı çalışmaları sırasında orijinal saat parçalarına ulaşıldığını belirtti.

Restorasyon projeleri kapsamında Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan çalışmalar sonucunda, kuledeki tarihi saatin tamiri gerçekleştirildi. Proje için toplamda 3 milyon 600 bin TL harcanırken, saatin zaman zaman durma sorunu yaşadığı ve elektrik kesintilerinden etkilendiği belirtildi.

Saat Kulesi’nin tamiri için uzmanlaşmış İstanbul kökenli ustaların yardımıyla orijinaline uygun bir saat yapıldığı ve kuleye yerleştirildiği açıklandı. Bu sayede, kule tekrar eski görkemine kavuşmuş oldu.

3 Milyon 600 Bin Lira Harcandı

Yaklaşık 3 senelik bir sürede tamamlanan proje için toplamda 3 milyon 600 bin TL harcandığı belirtildi. Saat Kulesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başardı. Ancak saatin zaman zaman durması, ziyaretçiler arasında farklı zamanlar oluşturduğu için dikkat çekiyor. Elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan durmaların önüne geçebilmek için kesintisiz güç kaynağına bağlanması planlanıyor.

Orijinaline uygun olarak tamir edilen saat, her saat başı çalacak şekilde hazır hale getirilirken, restorasyon çalışmaları uzmanlar tarafından titizlikle yürütüldü. Antalya’nın Saat Kulesi, tarihi ve kültürel değerini koruyarak yeni bir döneme hazırlanıyor.

Kaynak: haber.com

Related Posts

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Trump ve Musk’ı birbirine düşüren meşhur tasarı yasalaştı: Elon Musk yeni parti kurmakla tehdit etmişti

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Söz konusu bu tasarı ABD liderini siyasi ortağı Elon Musk’la birbirine düşürmüş, Musk yasalaşırsa yeni parti kurarım demişti. Trump …

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz, nihai karar açıklanacak

Hamas, Gazze Şeridi’nde ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüştüğünü ve nihai kararını açıklayacağını duyurdu.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.