AKP’li belediye Saadet Partisi’ne kongre için salon vermedi, afişlerini toplattı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Saadet Partisi İl Kongresine Salon Vermeme Kararı Aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, AKP yönetimindeki olarak bilinmekte ve Saadet Partisi’nin 13 Nisan 2025 tarihinde yapacağı il kongresi öncesi tartışmalara sebep oldu. Belediye, Saadet Partisi’nin salon talebini reddederek kongrenin duyuru afişlerini toplattı. Bu karar, parti il başkanı Erdal Altun’dan ve diğer parti yetkililerinden tepki aldı.

Belediye Estetik Gerekçesiyle Afişleri Kaldırdıklarını Savundu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, afişlerin şehir estetiği açısından kaldırıldığı belirtildi. Ancak Saadet Partisi yetkilileri, belediyenin bu kararını kabul etmeyerek tepkilerini dile getirdiler. Parti il başkanı Erdal Altun, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı kongreye davet ederek demokratik bir ortamda buluşmayı önerdi.

Saadet Partisi’nin tepkileri üzerine yapılan açıklamada belediye, afiş kaldırma kararını hukuki ve estetik gerekçelerle aldıklarını vurguladı. Ayrıca, siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ve şehirdeki etkinliklerin düzen içinde gerçekleşmesini sağladıklarını belirttiler. Kongre öncesi taraflar arasındaki gerilim devam ederken, kamuoyu konuyu yakından takip etmekte.

Related Posts

Basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan alkollü sürücünün cezası belli oldu

Muğla’da olun karşısına geçmeye çalışan eski milli basketbolcu İlkan Karaman’ın ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Bakan Ali Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk mesaj: ‘Unutulmasın ki, biz bu topraklara dün gelmedik’

Terör örgütü PKK’li 30 kişilik bir grup, Süleymaniye’de silahlarını yakarak imha etti. Bu kapsamda sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Gerçekleşen bu süreçte artık silah değil, söz konuşacak” dedi.

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

ABD Başkanı Trump, Kanada’ya yüzde 35 tarife uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, “1 Ağustos’tan itibaren, Kanada’dan ABD’ye gönderilen Kanada ürünlerine, tüm sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 35 gümrük vergisi uygulayacağız.” dedi.

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.