AKP’li Ayşe Böhürler, vekil seçimini parti değişikliği zannetti: Hakan Bey’e hoş geldiniz diyorum

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin Yerine Vekil Seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 5’inci dalga soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve görevden alınan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe yerine vekil seçildi. Belediye Meclisi’nde 16’ya karşı 21 üyesi bulunan AKP-MHP oylarıyla AKP’nin adayı Eray Karadeniz, başkan vekili oldu. Karadeniz’in seçilmesi özellikle muhalefet cephesinde tepki toplarken AKP Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

‘Hakan Bey’e Hoş geldiniz Diyorum’

Bahçetepe’nin parti değiştirdiğini düşünen Böhürler, şunları söyledi: “Böyle bir durumda, belediye başkanı kendi ilçesinde çalışma yaparken AK Parti’ye geçerek bölgesine daha iyi hizmet edeceğini düşünebilir; bu fikre de saygı duyarız biz. Sonuçta parti değişimleri daha önce de oldu ve kendi iradesiyle verdiği bir karardır. Kendi seçmen kitlesi muhafazakar kesimi temsil eden bir çoğunluğa sahip. Gaziosmanpaşa, gelişen ve büyüyen bir ilçe. Bu ilçeye daha iyi hizmetler, bu sinerjiyle yapılacaktır diye düşünüyorum.”

İdris Şahin Düzeltti

Böhürler’in açıklamasının ardından DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, AKP’li vekili düzeltti ve şunları söyledi: “Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı tutuklu olduğu için belediye meclisinde bir seçim gerçekleştirildi. AK Parti’nin meclis üyesi sayısı nedeniyle AK Parti adayı seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin mecliste çoğunluk olmadığı için bir el değişikliği oldu.”

Related Posts

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

CHP’li Bakan’dan cezaevi ziyareti sonrası açıklama: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.

Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde tahliye kararı çıktı

İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında yargılanan 2 sanığın, 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

CHP’den ‘TRT’ açıklamasına yanıt: ‘Doğru ama TBMM aylarca Saray’ın talimatını bekliyor’

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, duruşmaların TRT’de yayımlanmasına ilişkin “Takdir TBMM’nin” ifadelerine yanıt verdi.

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte

Erbil yönetimi tansiyonu düşürmeye çalışıyor: Herki aşireti ablukada, eller tetikte