ABD’nin Yemen’deki Saldırısında 38 Ölü

ABD’nin Yemen’deki Ras Isa Limanı’na Saldırısında 38 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’nin Yemen’deki Ras Isa Limanı’na düzenlediği saldırıda en az 38 kişinin hayatını kaybettiği ve 102 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, Ras Isa yakıt limanı, Husilere karşı gerçekleştirilen operasyonların bir parçası olarak hedef alındı. CENTCOM açıklamasında, “ABD kuvvetleri, İran destekli Husilerin yakıt kaynaklarını ortadan kaldırmayı ve Husilerin bölgeyi terörize etmek için kullandıkları yasadışı geliri kesmeyi hedefliyor. Bu saldırılar, Husilerin kendi vatandaşlarını sömürmeye devam etmelerine ve acı çekmelerine neden olan ekonomik kaynaklarını zayıflatmayı amaçlıyor” ifadelerine yer verildi.

Husilere bağlı medya kuruluşunun verdiği bilgilere göre, Hudeyde şehrindeki limana yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 38’e yükseldi. En az 102 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

Mehmet Murat Çalık’a peş peşe biyopsi

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kısa süre içinde peş peşe biyopsi işlemleri uygulanması, sağlık durumuna ilişkin endişeleri artırdı. Avukatı, yapılması muhtemel cerrahi müdahalenin ciddi ve kalıcı sağlık riskleri taşıdığını açıkladı.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor