41 yıldır Fransa’da tutukluydu: George Abdullah ülkesine döndü

Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA’ya göre, 74 yaşındaki George Abdullah, Air France’a ait bir uçakla başkent Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’na indi.

Havalimanında onlarca Lübnanlı, Abdullah’ı karşılamak için bir araya geldi.

Abdullah, havalimanındaki şeref salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, “Direniş şehitleri önünde daima eğiliyoruz; onlar, her türlü özgürlük düşüncesinin temel dayanağıdır” dedi.

“ENTERNASYONAL BİR DİRENİŞÇİ”

Lübnan Komünist Partisi Genel Sekreteri Hanna Garib, Abdullah’ı karşılama alanında yaptığı konuşmada bugünü “ulusal bir gün” olarak nitelendirdi.

Garib, Abdullah’ın “mezhepler üstü ulusal ve enternasyonal bir direnişçi olduğunu ve her türlü bölme ve parçalama projesine karşı mezhepler üstü direnişin merkezinde yer aldığını” vurguladı.

1987’DE MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI

Abdullah, 1982’de Paris’te İsrailli diplomat Yacov Barsimantov ile ABD askeri ataşesi Charles Robert Ray’in suikastına ilişkin davanın yanı sıra sahtecilik ve silah bulundurma suçlamalarıyla Fransız yetkililer tarafından 1984 yılında tutuklanmıştı. Abdullah, 1987 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Paris Temyiz Mahkemesi 17 Temmuz’da, Abdullah’ın serbest bırakılmasına karar vermişti. Lübnanlı aktivistin ailesi, bu adımı Fransız yargısının beklenmedik bir zaferi ve Paris’e yönelik ABD ve İsrail baskılarına karşı “açık bir meydan okuma” olarak değerlendirmişti.

Related Posts

TMB: Türk müteahhitlik firmaları uluslararası arenada güvenilir çözüm ortağı olma konumunu koruyor

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türk müteahhitlik firmalarının kamu-özel işbirliği ve yap-işlet-devret modellerinde gösterdikleri başarı, esnek yapıları ve zamanında teslim kabiliyetleriyle uluslararası arenada güvenilir çözüm ortağı olma konumunu koruduğunu bildirdi.

Galatasaray, hazırlık maçında Strasbourg’u 3-1 yendi

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında sahasında konuk ettiği Fransa ekibi Strasbourg’u 3-1 mağlup etti.

İsrail, Gazze’ye gönderilen on binlerce yardım paketini imha etti

İsrail ordusu, Gazze’ye gönderilen binlerce yardım tırını imha etti. Açlıkla mücadele eden 2,3 milyon kişinin yaşadığı bölgede insanlar ot, hayvan yemi ve patates kabuğuyla hayatta kalmaya çalışıyor. Uluslararası toplum tepkili.

NYT: İsrail’in “Hamas yardımları çalıyor” iddiası yalan

ABD basını, İsrail ordusunun Hamas’ın Gazze’ye gelen yardımları “sistematik şekilde çaldığına” dair herhangi bir kanıt bulamadığını bildirdi.

Eskişehir’de korkunç kaza kamerada: Yola çıkan çocuk can verdi

Eskişehir’de kaldırımda yürürken bir anda yola çıkan 4 yaşındaki çocuk cipin altında kalarak hayatını kaybetti.

MHP’den TV kanalları ve sosyal medyaya “hukuk” eleştirisi: İddianamesi dahi yazılmamış olaylarla ilgili hüküm cümleleri kuruluyor

MHP’den TV kanalları ve sosyal medyaya “hukuk” eleştirisi: İddianamesi dahi yazılmamış olaylarla ilgili hüküm cümleleri kuruluyor