Keneyi elle çıkardı, İstanbul’da kabusa yakalandığını fark etti! 17 yaşındaki genç zorlu tedavisini anlattı

Haber: Kene Isıran Gencin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Kabusu

Sivas’ta bir cenaze için bulunduğu sırada kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi teşhisi konulan 17 yaşındaki genç, yaşadığı zorlu tedavi sürecinin ardından İstanbul’a döndü. Eyüp Can Karapınar, kenenin ayağından ısırması sonrası başlayan kusma, halsizlik ve ateş belirtileriyle hastaneye başvurdu.

Gencin tedavisini gerçekleştiren Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Bursal, hastanın durumunun ciddiyet arz ettiğini belirterek, “Hastayı kaybetme ihtimalimiz vardı, şanslıydık, evine sağlıkla yolladık. Keneyi çıplak elle çıkarmış olmaları riskini arttırdı.” dedi.

Olayı Fark Ettiği An

Esenyurt’ta yaşayan genç, Sivas ziyareti sırasında vücudunda kene olduğunu fark ederek tedavi sürecini başlattı. Cenaze dönüşünde mide bulantısı ve halsizlik şikayetleriyle karşılaşan Karapınar, İstanbul’da yapılan tedavi sonrası iyileşti.

Hastalığı atlatan genç, deneyimini “Sivas’ta kuzenle hayvan otlatıyorduk. Bir gün kahvaltı yapalım dedik, oturduk. Kalktığımda içimde bir şeyler dolanıyordu, önlem aldık diye fazla bakmadım. Sabah kusmaya başladım, ateşim 41-42’ydi.” sözleriyle dile getirdi.

Uzman Doktordan Uyarı

Kene ısırıklarına dikkat çeken Uzm. Dr. Burcu Bursal, “Keneler bir virüs taşıyarak bizi hasta edebilirler. Mutlaka kene teması olduğunda çıplak elle dokunmadan çıkarılmalı, sağlık kuruluşuna başvurulmalı” şeklinde uyarılarda bulundu.

Baba Nuh Karapınar ise olayı “Cenaze için Sivas’a gitmişti, dönüşte 3 gün sonra pazartesi sabahı rahatsızlandı. Hastaneye getirdik. Allah kimseye göstermesin, baya bir sıkıntılı süreçti. Sevinç, hüzün ikisi bir arada.” şeklinde anlattı.

Related Posts

Bağımlılıkla Mücadele İçin İşbirliği

Saadet Partisi ve Yeşilay, bağımlılıkla mücadele için ortak çalışma yapma kararı aldı.

Fenerbahçe’yi 219 gün sonra yıkan haber

Fenerbahçe’de uzun süredir sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Rodrigo Becao’nun çilesi bitmiyor. Brezilyalı futbolcu, Portekiz kampında bireysel çalışmalarını sürdürüyor ancak takımla birlikte çalışmalarına katılabilmesi için 2 aya daha ihtiyaç duyuyor.

Karaköprü’de İnşaat İşçisi Düşerek Yaralandı

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde 19 yaşındaki işçi 8. kattan düşerek ağır yaralandı.

Fethiye’de Kaybolan Rus Turist Bulundu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kaybolan Rus turist Dimitri Kobin, arama çalışmalarıyla bulundu.

Diorama Sanatçısı Melih Şentürk: Atıklarla Sanat Yaratıyor

Melih Şentürk, atık malzemelerle diorama yaparak hem sanatı hem de geri dönüşümü destekliyor.

Hindistan’da muson yağmurları 125 kişinin ölümüne yol açtı

Hindistan’ın Himaçal Pradeş eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel, heyelan ve bu afetlerin neden olduğu trafik kazalarında 125 kişi yaşamını yitirdi.