34 yaş kadın kontenjanı ilk mezunlarını verdi

Üniversiteler, 34 Yaş Üstü Kadınlar İçin Ek Kontenjan Açtı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2023-2024 eğitim yılında, 34 yaş üstü kadınlar için üniversitelerin belirli bölümlerinde ek kontenjan hakkı tanıdı. Bu uygulama sayesinde üniversiteye gitme imkanı bulamayan kadınlar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu birçok üniversitede ek kontenjana başvurarak üniversite eğitimine başladılar.

İlk Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde açılan ek kontenjana 90 kadın başvuruda bulunarak çeşitli ön lisans programlarına kaydoldu. 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan kadınlar için BEUN Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde ilk mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, senato üyeleri, mezun kadınlar ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene katılan 29 kadın öğrenci, diplomalarını alarak mezuniyetlerini kutladılar.

Rektör Özölçer: ‘Aileyi Ayakta Tutan Kadındır’

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, törende yaptığı konuşmada, ailenin en önemli yapı taşının kadın olduğunu vurgulayarak, “Bugün, cesur kadınların hayat boyu öğrenmeye, kendisini geliştirmeye ve hedeflerine adanmaya olan inancını kutluyoruz. Aile kurumunu güçlendirmek adına atılan adımlar, bugün burada kutsal bir şekilde şekillendi. 34 yaş üstü kadınlar kontenjanı ile üniversite eğitimi alan değerli öğrencilerimizi kutluyoruz” dedi.

‘Okuyamama Sebebim Başörtüsü Yasağıydı’

Başörtüsü yasağı nedeniyle okuyamayan Nilüfer Bağcı (48), “YÖK’ün sağladığı imkanlarla üniversiteye girebildik. Aşçılık bölümü öğrencisiyim ve 2 senedir okuyorum. Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Başlamak harika bir duygu. Daha önce okuyamamıştık. Benim için okuyamama sebebi, başörtüsü yasağıydı maalesef. Şimdi 2 çocuğumla birlikte üniversiteye gitmek büyük bir heyecan. Kendimle ve ailemle gurur duyuyorum” dedi.

‘Okumanın Yaşı Yok’

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümünden mezun olan Zuhal Karagöz, “Üniversiteye girmek istiyordum ve 2 yıl önce bu fırsat bana geldi. Bu imkanı bize sunanlara minnettarız. Güzel bir eğitim süreci geçirdik ve okumanın yaşının olmadığını gördüm. Mezuniyetimizde burada bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘Çok Duygulandım’

Törene ailesiyle birlikte katılan Göksel Karaman (59), “Üniversite okuyamamış olmanın içimde bir yara olduğu söylenebilir. Geleneksel El Sanatları bölümünde okudum ve çok duygulandım. Keşke daha önce okuma fırsatım olabilseydi. Ancak şimdi hedefime ulaştım ve bu benim için çok değerli” şeklinde konuştu.

Related Posts

2025 YDS başvuruları başladı mı? YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS’nin açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’dır. ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi bir yabancı dil sınavıdır. Başta İngilizce olmak üzere, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça gibi birçok dilde yapılmakta. Peki, 2025 YDS başvuruları başladı mı? YDS başvurusu nasıl yapılır?

Sabah: Metin Arolat’ın kanında etil alkol ve uyuşturucu madde tespit edildi

Sabah: Metin Arolat’ın kanında etil alkol ve uyuşturucu madde tespit edildi

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı? 2025 MEB İOKBS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS sınav sonuçların nereden öğrenilir?

Bursluluk sınavı sonuçlarına dair heyecan sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2025 sınav takvimi doğrultusunda sonuçların ilan edileceği tarih netleşti. Peki, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı? 2025 MEB İOKBS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS sınav sonuçların nereden öğrenilir?

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, bu cumartesi İstanbul’da kapılarını açıyor

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, bu cumartesi İstanbul’da kapılarını açıyor

PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT teslimat hatırlatıcı ifadesiyle pek çok kullanıcıya mesaj gönderen dolandırıcılar, SMS gönderilen kişiyi “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” şeklinde bir ifade ile linke tıklamaya zorluyor. Linke tıklaması halinde ise kimlik avı dolandırıcılık süreci başlıyor. İşte, PTT teslimat hatırlatıcı dolandırıcılığı hakkında bazı bilgiler

8 MAYIS SÜPER LOTO SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 (Tek tıkla hızlı öğren) | Sisal Şans Milli Piyango Online canlı Süper Loto çekiliş sonuçları açıklandı: 7 milyon TL’yi aşan ikramiye devretti!

Süper Loto sonuçları sorgulama ekranı 8 Mayıs 2025 Milli Piyango Online üzerinden erişime açıldı. Heyecanla beklenen haftanın 2. Süper Loto canlı çekilişi, 8 Mayıs Perşembe akşamı Sisal Şans tarafından noter huzurunda tamamlandı. Milli Piyango TV Youtube kanalından da yayınlanan çekiliş sonrası bu akşamki Süper Loto çekiliş sonuçları ve hangi numaraların kazandırdığı belli oldu. Çekilişte 6 bilen çıkmayınca, 7 milyon 704 bin 212 TL ikramiye devretti. 5 bilen 6 talihli de 275.065,85 TL kazandı. Süper Loto sonucu sorgulama ekranı millipiyangoonline.com üzerinden tek tıkla ikramiyeler öğrenilebiliyor. Peki, bugünkü Süper Loto’da hangi numaralar kazandırdı? İşte, 8 Mayıs 2025 Süper Loto sonucu sorgulama online ekranı ve çekiliş sonuçlarıyla ilgili bilgiler.