Erdoğan, Türkiye’deki göçmen sayısını açıkladı: ‘Kılıçdaroğlu’ göndermesi dikkat çekti

Erdoğan: “Türkiye’de 4 Milyon 33 Bin Göçmen Var”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da AKM’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin Göç Yönetimi Programı”nda konuştu.

Konuşmasında sahneye göçmen öğrencileri çağıran Erdoğan, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine değindi.

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu iktidara gelir gelmez Suriyeli öğrencileri Türkiye’den Suriye’ye göndereceğini söylemişti. O zamanlar ben de tam tersini söylemiştim. Asla biz Suriyelileri göndermeyeceğiz demiştim” dedi ve şunları ekledi: “Biz göçü Mekke’den Medine’ye hicret olarak gördük. Burada gördükleriniz bizim evlatlarımız. Öğretmenlerimiz onları yetiştirdi, bugünlere getirdi. İşte buradaki güzellik.”

Göçmen Sayısı ve Durumu

Erdoğan, Türkiye’deki göçmen sayısını da paylaşarak şöyle konuştu: “Türkiye’de 2 milyon 768 bini geçici koruma statüsündeki Suriyeli kardeşlerimiz, 1 milyon 90 bini ikamet izni ile kalanlar, 176 bini de uluslararası koruma altındakiler olmak üzere toplam 4 milyon 33 bin göçmen bulunmaktadır.”

“Ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı ise 200 bine ulaştı” diyen Erdoğan, göçün küresel bir olgu olduğunu belirtti ve göçmenlerin çeşitli nedenlerle topraklarını terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Göçün Sebepleri

Erdoğan, konuşmasında göçün nedenlerine de değinerek şunları söyledi: “Göç meselesi dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen bir sorundur. Dünya genelinde 281 milyon göçmen bulunmaktadır. Göçmen işçi sayısı 165 milyonu aşmaktadır. Göçün ana sebeplerinden biri Batılı ülkelerdir. Savaşlar devam ettikçe mülteci sayısı artmaktadır. Son on yılda göç güzergahında 72 binden fazla insan hayatını kaybetti.”

Suriyelilerin Dönüşü

Erdoğan, Suriye’deki durumun iyileşmesiyle ülkelerine dönen Suriyelilerin arttığını vurgulayarak, “Suriye’deki istikrar arttıkça dönüş yapanlar çoğalıyor. 9 Aralık 2024’ten bu yana 200 bin kişi ülkesine döndü” dedi.

Ülkemizdeki göçmen sayısının her geçen gün azaldığını belirten Erdoğan, kaçak göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

Kaynak: haber.com

Related Posts

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz, nihai karar açıklanacak

Hamas, Gazze Şeridi’nde ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüştüğünü ve nihai kararını açıklayacağını duyurdu.

Mansur Yavaş duyurdu: İzmir’e yeni destek ekibi gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yangınla mücadele kapsamında İzmir’de 4 araç ve 9 itfaiye personelinin aktif görev yaptığını, ayrıca Manisa’da 5 araç ve 8 personelin çalışmalara katıldığını belirtti.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.

5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı

Burdur’da 5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı, itfaiye tarafından ödüllendirildi.