Asya Borsalarında Karışık Seyir ve Ticaret Anlaşması Endişeleri

Asya Borsalarında Karışık Seyir Sürüyor: Ticaret Müzakereleri Gündemde

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, bölgede tarife müzakerelerine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerinin dozunu artırması ve ABD’nin ticaret politikalarına yönelik endişeler, belirsizliklerin artmasına sebep oluyor. Bu durum küresel piyasaların karışık bir seyir izlemesine neden oluyor.

Asya tarafında, Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, Japonya’nın 2019’da ABD ile yapılan ticaret anlaşmasını feshetme planı olmadığını ancak Trump yönetiminin getirdiği son otomobil tarifeleri ile bu anlaşma arasında tutarsızlıklar olduğunu, bu nedenle endişelerini dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

Analistler, Çin hariç bölge ülkelerinin müzakerelere karşı iyimser kalmaya devam ettiğini kaydederek, Çin tarafında gelecek dönemde devlet teşviklerinin ve iç talebi artırmaya yönelik adımların izlenebileceği tahminlerinin risk algısının sınırlı kalmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, ABD’deki gelişmelerin ardından dolar/ Japon yeni paritesi yüzde 0,6 düşerek 139,9 ile Eylül 2024’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bölgede bugün açıklanan verilere göre, Japonya’da BoJ çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 2,2 ile üst üste üçüncü ayda aynı seviyede kaldı.

Bu gelişmelerle Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,1 azalışla 34.230 puandan ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.486 puandan kapandı.

Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 artışla 3.303 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,6 yükselişle 21.510 puanda ve Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,4 kazançla 79.710 puanda bulunuyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Bahar Yakar – Ekonomi

Related Posts

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuz’da yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da bir kez daha raylara ineceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, toplamda 68 gün sefer yapacak trenin 100 binden fazla yolcu taşıyacağını söyledi. Uraloğlu, “Zaferin Adı Türkiye temasıyla hazırlanan Yüksek Hızlı Tren seti, 30 Eylül 2025 tarihine kadar seferde kalacak.” dedi.

İstanbul’da yaşam maliyeti uçtu: Aylık 93 bin TL!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 artış gösterdi. İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından …

Zor projede Türk şirket Tuna Nehri geçişini tamamladı

Kalyon İnşaat, Avrupa’nın en uzun doğal gaz boru hatlarından biri olan Romanya’nın Karadeniz Kıyısı – Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, projenin en zorlu aşaması olan Tuna Nehri geçişini tamamladığını duyurdu. Tuna Nehri’nin altından maksimum derinliği 63 metre ve uzunluğu 1815 metre olan bu geçişin; zorlu jeolojik koşullarda özel mühendislik ve teknik kabiliyet ile gerçekleştirildiği belirtildi. Son fazı da başarıyla tamamlanan doğal gaz boru hattı projesinin, Avrupa’nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunacağı vurgulandı.

İngiliz otomotiv sanayisinde elektrik dalgası

Birleşik Krallık’ta yeni otomobil satışları Haziran 2025’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 191 bin 316 adede ulaştı. SMMT verilerine göre bu, 2019’dan bu yana kaydedilen en güçlü Haziran performansı oldu. Artışta yüzde 8,5’lik …

Avrupa ekonomisi, Çin ve ABD’ye karşı dayanıklılığını nasıl artırabilir?

Avrupa ekonomisi, Çin ve ABD’ye karşı dayanıklılığını nasıl artırabilir?

En düşük emekli aylığı yükseltildi

En düşük emekli aylığı yükseltildi