Başörtüsü Açıklaması Üzerine Öğrencilerden Tepki ve Destek

ADÜ Öğrencilerinden Başörtüsü Açıklamasına Destek

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) görev yapan Doç. Dr. Mehmet Aydıner’in başörtüsüne ilişkin söylemleri, öğrencilerin tepkisine neden oldu. 28 Şubat mağduru emekli öğretmen Mefaret Kılınç, yaptığı basın açıklamasında, “28 Şubat dönemini tekrar yaşamak istemiyorum” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Aydıner’in, akademik personel alımı mülakatında başörtülü adaylara yönelik sözleri tepkilere yol açtı. Farklı öğrenci toplulukları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan emekli öğretmen Mefaret Kılınç, 28 Şubat mağduru olduğunu ve gençlere destek olmak için orada olduğunu belirtti. Başörtülü olduğu için öğretmenlikten men edildiğini ve bu süreci unutamadığını dile getirdi.

Hatice Betül Gençer adlı psikoloji öğrencisi, ayrıştırılmak istemediklerini, başörtülü oldukları için dışlanmak istemediklerini vurgulayarak, herkesin eğitim hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrenci toplulukları adına konuşan Emine Sena Gürdal, üniversitelerin bilimin ve adaletin yeşermesi gerektiğini belirterek, ayrımcı söylemleri kınadıklarını dile getirdi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Güneş, başörtüsünün siyasi bir araç olmadığını, İslam’ın emri olduğunu vurgulayarak, başörtülü insanların herhangi bir ideoloji değişikliğinde korku yaşamamaları gerektiğini ifade etti.

ADÜ Rektörlüğü’nce Doç. Dr. Mehmet Aydıner hakkında idari soruşturma açıldığı ve görevinden 3 ay süreyle uzaklaştırıldığı öğrenildi. Öğrenciler ise ’28 Şubat zihniyetine hayır’ yazılı pankartlarla tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Hindistan ve Pakistan neden savaşıyor? Keşmir sorunu nedir?

Hindistan Pakistan savaşı, bölgedeki savaşı yakından takip eden pek çok kişi tarafından nedenleri ile gündemde yer alıyor. Temelleri 1947 yılına dayanan Hindistan Pakistan savaşı, Keşmir bölgesindeki değerli madenler ve nüfusun çoğunluğunun Müslüman olması gibi etmenler dolayısıyla iki ülke arasında çeşitli fikir ayrılıklarını ortaya koyuyor. Hindistan, Keşmir bölgesini kendi toprağı olarak görürken, Pakistan ise Müslüman nüfusunu işaret ederek bu görüşü reddediyor. İşte, Hindistan Pakistan neden savaşıyor sorusuna yönelik detaylı bilgiler ve Keşmir sorunu hakkında bazı bilgiler

ALO 170 neden cevap vermiyor? ALO 170 neden meşgul çalar?

İŞKUR çağrı merkezi olarak da bilinen ALO 170, Türkiye’deki vatandaşlara hizmet veren bir çağrı merkezi numarasıdır ve çeşitli kamu hizmetleriyle ilgili soruları cevaplamaktadır. Eğer ALO 170’ye bağlanamıyorsanız ve sürekli meşgul çalıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Peki, ALO 170 neden cevap vermiyor? ALO 170 neden meşgul çalar? İşte, o detaylar

Sözleşmeli öğretmen başvurularında son gün

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bugün saat 16.00’da sona erecek.

ÖSYM: Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, planlandığı gibi 27 Nisan Pazar günü yapılacak

ÖSYM, İstanbul’da gerçekleşen 6.2’lik deprem nedeniyle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nın (2025-HMGS/1) gününde bir değişiklik olmadığını açıkladı.

2025 TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-TUS 1. Dönem) sonuçlarının ardından kontenjanlar ve tercihler gündeme geldi. Açıklanan kontenjanlara göre puanları kapsamında tercih yapacak adaylar, ÖSYM’den gelecek son bilgilere odaklandı. Peki, TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak? TUS tercihleri ne zaman?

2025 ALES/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/1 soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı mı?

ALES/1 sınavı, 13 Nisan Pazar günü ÖSYM tarafından 94 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Peki, 2025 ALES/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/1 soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir