Emniyetten çıplak arama açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yer alan “gözaltındaki kadınların çıplak arandığı” ve “cinsel tacize uğradıkları” yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve iftira niteliği taşıdığını açıkladı.

EGM’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde bazı sosyal medya platformlarında yayılan bu tür paylaşımların, Emniyet Teşkilatı’nın itibarını zedelemeyi amaçlayan yalanlar olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığına dair paylaşımlar tamamen asılsızdır. Bu tür haberler, teşkilatımızı yıpratmak ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapılan iftiralardır” denildi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı’ şeklindeki paylaşımlar, asılsız ve teşkilatımızı yıpratmaya yönelik iftiralardan ibarettir. Gözaltına alınan şahısların aranması ‘yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliği’ ile ‘adli ve önleme arama yönetmeliği’ne göre yapılmaktadır.

Teşkilatımız tüm bu iş ve işlemleri, yukarda beirtilen yönetmeliklerin çizdiği çerçevede büyük bir hassasiyetle ve titizlikle yerine getirmektedir.Bu iftiraları atanlar ve yayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Related Posts

‘Özgür medya’ dediler tam tersini yaptılar!

2023 seçimleri öncesinde “Çok sesli medya” vaadinde bulunan AKP, icraatlarıyla tam tersini yapıyor. Verilen cezalarla basın özgürlüğüne büyük darbe vuruluyor.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: BRICS ülkeleri yeni bir kalkınma yoluna öncülük edebilir

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, BRICS ülkelerinin yeni bir kalkınma yoluna öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Trump ve Musk’ı birbirine düşüren meşhur tasarı yasalaştı: Elon Musk yeni parti kurmakla tehdit etmişti

ABD Başkanı Donald Trump, kapsamlı vergi indirimleri ve harcama kesintileri içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı. Söz konusu bu tasarı ABD liderini siyasi ortağı Elon Musk’la birbirine düşürmüş, Musk yasalaşırsa yeni parti kurarım demişti. Trump …

Yankı Bağcıoğlu: ‘Uzman erbaş ve sözleşmeli erler orman yangınlarıyla mücadelede değerlendirilmelidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, orman yangınlarına ilişkin “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı’nı, gerekli yasal ve idari düzenlemeleri hızla hayata geçirerek, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin Orman Genel Müdürlüğü kadrolarında görevlendirilmesini sağlamaya davet ediyoruz. Bu öneri, hem yangınla mücadelede güçlü, eğitimli ve sürekli bir kadro oluşturulması hem de TSK’dan ayrılan personelin mesleki birikimlerinin topluma yeniden kazandırılması bakımından önemli bir fırsattır” dedi.

Ütücüler başkanlık çadırında görevliydi

Diyanet’in hac organizasyon talimatında isimleri geçen ütücülerin ‘Başkanlık Çadırı ve Başkanlık Çadırı Kadınlar Bölümü’ için görevlendirildiği yazıyor.

Hamas: Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşüyoruz, nihai karar açıklanacak

Hamas, Gazze Şeridi’nde ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüştüğünü ve nihai kararını açıklayacağını duyurdu.