Batı Şeria’da yine tutuklamalar

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’ya yönelik sürdürdüğü saldırıları kapsamında şehir ve kasabalara düzenlediği baskınlarda 2 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladığı, 20 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusu, Batı Şeria’nın farklı kentlerine ve kasabalarına baskınlar düzenledi.

Bazı kent ve kasabalara ateş açarak ve gaz bombası atarak giren İsrail güçleri ile baskına tepki gösteren Filistinliler arasında zaman zaman olaylar çıktı.

Baskınlar sırasında İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 2 Filistinli yaralanırken, çok sayıda kişi gazdan etkilendi, 20 kişi de gözaltına alındı.

GAZZE ATEŞKES BATI ŞERİA’DA DEMİR DUVAR OPERASYONU

Gazze’de varılan ateşkesin 19 Ocak Pazar günü yürürlüğe girmesinin ardından İsrail ordusu, 21 Ocak Salı günü işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin kentine “Demir Duvar” adını verdiği bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu, Cenin’de sürdürdüğü şiddetli saldırılarını 27 Ocak Pazartesi günü Tulkerim, 2 Şubat’ta Tubas’ın El-Faria Mülteci Kampı ile Tamun beldesini kapsayacak şekilde genişletti. İsrail ordusu, 7 gün süren baskının ardından 8 Şubat’ta Tamun’daki güçlerini geri çekti.

İsrail askerleri 9 Şubat’ta saldırılarını Tulkerim’in doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı’nı da kapsayacak şekilde genişletti.

İsrail ordusunun 21 Ocak’tan bu yana düzenlediği saldırılarda 56 Filistinli yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı, bölgedeki yapılar ve altyapı geniş çapta tahrip edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 167’si çocuk 917 Filistinli yaşamını yitirdi, 7 bine yakın kişi yaralandı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

AYM’den ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin karar!

Anayasa Mahkemesi, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun iptal istemini reddetti.

Suriye lideri Şara bugün Macron’u ziyaret edecek

Suriye Başkanı Ahmet eş Şara bugün Fransa Başkanı Macron’u Paris’te ziyaret edecek. Bu, Suriye’nin önceki başkanı Beşar Esad hükümetinin devrilmesinin ardından Şara’nın Avrupa’ya yapacağı ilk ziyaret olacak. AFP’nin aktardığına göre görüşmede yeni …

Finlandiya’da orduya ait savaş uçağı düştü

Finlandiya Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Rovaniemi kentindeki askeri bir alana düştü, öncesinde pilot kendini güvenli şekilde fırlattı.

Jandarma uyuşturucu operasyonunu anbean kaydetti

Sakarya’da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda durdurulan otomobilde 1 kilo 50 gram bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Operasyon, jandarma kamerasına yansıdı.

Metroda ilginç ceza: Dev bitki genç kadına pahalıya patladı

Paris’te yaşayan 24 yaşındaki Salomé adlı genç bir kadın şehri sarsan bir olayın odağında yer aldı. Cumhuriyet (République) Metro İstasyonu’nda, yanında taşıdığı büyük bir kuş cenneti (bird of paradise) bitkisi nedeniyle 150 dolar para cezası kesilen …