TTSO ile Burgaz TSO Arasında Protokol İmzalandı

Trabzon ve Burgaz Ticaret Odaları İş Birliği Protokolü İmzaladı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Bulgaristan Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Burgaz TSO Başkanı Todor Demirkov ve beraberindeki iş insanları, TTSO Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret etti. Burgaz’ın Avrupa’ya satış yapmak isteyen firmalar için önemli bir geçiş noktası olabileceğini belirten Çelebi, “Birçok sektörde iş birliğimiz söz konusu. Mavi ekonomi çalışması kapsamında ortak projeler yapabiliriz. Ro-Ro taşımacılığıyla ilgili bir teklif de geldi. Burgaz-Trabzon arasında Ro-Ro ile tır taşımacılığı yapılması için istekliler.” ifadesini kullandı.

Demirkov ise Trabzon’da yapılan çalışmalardan etkilendiklerini, TTSO ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çalışmalarının çok güzel olduğunu vurguladı. Taraflar arasında iş birliği olanaklarının birçok alanda mevcut olduğuna işaret eden Demirkov, “Oda olarak da bölge olarak da sonuç odaklı adımlar atmayı arzuluyoruz. İstanbul ile 2 yıl önce iş birliği protokolü imzaladık. Önümüzdeki günlerde iki projemiz hayata geçecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Demirkov, Burgaz-İstanbul yolcu ve Ro-Ro taşımacılığının hayata geçeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “TTSO ile protokol imzalayacağız. Sizin öncülüğünüzde Trabzon bölgesinden de güzel iş birlikleri yapabileceğimizi düşünüyoruz. Yapacağımız çok iş var. Her türlü iş birliğine hazırız. Somon üretimi yapan şirketlerle de bağlantı kurmayı arzuluyoruz.”

Çelebi ve Demirkov arasında, iş birliği protokolü imzalandı. Trabzon ve Burgaz Ticaret Odaları arasındaki iş birliği gelecek için umut vaat ediyor.

Related Posts

Trump’tan İsrail’e ağır darbe: Netanyahu çıldıracak!

New York Times (NYT) gazetesi köşe yazarı Thomas Friedman, “Bu İsrail hükümeti bizim müttefikimiz değil” başlıklı haberinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, kendi çıkarlarını İsrail’in ve ABD’nin çıkarlarının önüne koyduğunu belirtti. “TRUMP …

Memuriyette KPSS şartı tarih oluyor! Annelerin gözleri meclise çevrildi

Türkiye’de nüfus artışı için çocuk yapmaya özendirici politikalara bir yenisi daha ekleniyor. AKP iktidarı tarafından yapılacak teşviklerden bir tanesi özellikle anneleri ilgilendiriyor. Üçüncü çocuğunu doğuran kadınlara memuriyet kapısı açılıyor

Ateşkesin ardından Pakistan’da orduya destek gösterileri düzenleniyor

Hindistan’ın 7 Mayıs’taki füze saldırısıyla Yeni Delhi ile İslamabad arasında başlayan gerilimin ateşkesle sonlandığı Pakistan sokaklarında, orduya destek gösterileri düzenleniyor. Pakistan’ın birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.

Saray kanadından ilk ‘PKK kongresi’ yorumu

Saray kanadından terör örgütü PKK’nın kongresini toplamasına ilişkin olarak ilk yorum yapıldı.

3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan katil, eşine ‘Sıra sende’ demiş

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kayınpederi Şükrü Aysu (53), kayınvalidesi Adile Aysu (52) ve bir villada çalışan Muhammet Akbaba’yı (49) silahla vurarak öldüren, iki kişiyi de yaralayan Özcan Aybey’in (42) yargılandığı davanın duruşmasında dinlenen boşanma aşamasındaki eşi Nazlı Aybey (25), eşinin kendisini daha önce darbettiğini belirtip, “Özcan ayrıldıktan yaklaşık 6 dakika sonra silah seslerini duydum. Bana da ‘Senin yüzünden annen ve baban öldü, sıra sende’ yazılı bir mesaj attı” dedi.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir