Katar esir takasının ikinci turunda çıkan krizin çözüldüğünü açıkladı

Katar, Hamas ve İsrail arasında çıkan krizin çözüldüğünü duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucular (ABD, Katar ve Mısır) öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hamas’ın rehine Arbel Yehud’u cuma günü, cumartesi günü de üç rehine daha teslim edeceği bilgisini veren Ensari, aynı zamanda İsrail’in de Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin geçişine izin vereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise perşembe günü yeni bir esir takası turu yapılacağını açıkladı. Bu turda Arbel Yehud, Agam Berger ve bir İsrailli esir serbest bırakılacak.

İsrailli esir Yehud’un serbest bırakılmaması krize neden olmuştu. İsrail’in Gazze’de geçişlere izin vermemesiyle gerginlik artmıştı. Ancak müzakereler devam ediyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Related Posts

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

ABD’den İsrail’e yüzlerce milyon dolarlık silah satışı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e 510 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Karara göre, İsrail’e mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanları temin edilecek.

Kabataş liseli Deniz, 30 üniversiteyi peşine taktı

Kabataş Erkek Lisesi’nde 12. sınıf öğrencisi Deniz Güler, dünyanın önde gelen üniversitelerini peşinden koşturdu. ABD, Kanada ve Avrupa’daki 30 üniversiteden burslu kabul alarak tarihe geçen Güler, tercihini ise ABD’den yana kullandı.

İran’da İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, İsrail’in İran’a saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin sayısının 935’e çıktığını bildirdi. İranlı yetkili yaralı sayısı hakkında ise bilgi vermedi.