Arap ülkeleri, Suriye’yle destek ve dayanışma içinde olduklarını açıkladı

Arap Ülkeleri, Esed Rejimi Sonrası Suriye Halkını Desteklemeye Devam Edecek

Arap ülkeleri, 8 Aralık’ta Suriyeli gruplar tarafından devrilen Esed rejimi sonrası Suriye halkına desteklerini sürdürme kararı aldı.

Arap İrtibat Komitesi’nin Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan başkanlığında Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısında, Suriye’deki güncel gelişmeler ve Suriye halkını destekleme stratejileri ele alındı.

Toplantıya Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Ürdün, Suriye, Irak, Umman, Katar, Kuveyt ve Lübnan’dan oluşan 11 ülkenin yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi de katıldı.

Destek ve Dayanışma Mesajları

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, toplantıda yaptığı konuşmada, “Doha’nın Suriye halkının birliğini tam olarak desteklediğini” vurguladı.

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nayhan ise “terörizmin veya dışlamanın olmadığı birleşik, istikrarlı ve güvenli bir Suriye’nin inşası için Suriye halkının birliğinin önemli olduğuna” dikkat çekti.

Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, “Riyad’taki toplantının, Suriye’nin desteklenmesi ve bölgede barış ve istikrarın pekiştirilmesinde işbirliğinin olumlu ruhunu ve ortak sorumluluğu yansıttığını” belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati de, “Mısır’ın tamamen kardeş Suriye halkının yanında olduğunu ve onların meşru isteklerini desteklediğini” vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye’ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

Günün Öne Çıkan Haberleri:

  • Erdoğan “varım” dedi, Özel’den tepki geldi: Yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin
  • İslam Memiş, “2025’te müthiş yarış olacak” dedi: Bitcoin mi, altın mı?
  • Irfan Can Kahveci 3 yıl daha Fenerbahçe’de!
  • Ertuğrul Özkök: Türk kahvesi içen Cassandra, 2028 falında neleri gördü?
  • 2.8 milyar TL’lik tartışma: Icardi ve Wanda Nara’nın boşanma davası krize dönüşebilir
  • SGK uzmanları tahminlerini açıkladı: Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

Mehmet Murat Çalık’a peş peşe biyopsi

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a kısa süre içinde peş peşe biyopsi işlemleri uygulanması, sağlık durumuna ilişkin endişeleri artırdı. Avukatı, yapılması muhtemel cerrahi müdahalenin ciddi ve kalıcı sağlık riskleri taşıdığını açıkladı.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Yılın ilk hasadı başladı, tarladaki mahsul çiftçinin yüzünü güldürdü

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor