Sağlık Bakanlığı: Estetik uygulamaları gerçekleştiren kuruluşların kapsamı genişletildi

Sağlık Bakanlığı Estetik Uygulamaları Genişletti

Sağlık Bakanlığı, Estetik amaçlı uygulamaları gerçekleştirebilecek hekim ve sağlık kuruluşlarının kapsamını genişleten yeni bir yönetmelik değişikliğini Resmi Gazete’de yayımladı.

Yapılan açıklamaya göre, sağlık kuruluşlarında estetik işlemleri yalnızca belirli uzmanlık alanlarına sahip hekimler yapabiliyordu. Ancak yeni yönetmelik ile tıp eğitimi müfredatları uygun olan veya onaylanmış sertifikalı eğitimleri ile yetkinlik edinen hekimler de artık estetik işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarında estetik hizmet sunumunda çeşitlilik ve kalitenin artması hedeflenmektedir.

Estetik Hizmet Sunumunda Yeni Dönem

Yeni yönetmelikle birlikte estetik hizmeti sunabilecek hekimlerin kapsamı genişletilmiş ve uygulayıcı hekimlerin sayısının artması beklenmektedir. Bu sayede kamuda ilgili branşlarda hekim istihdamında yaşanan sıkıntılar da azaltılmış olacaktır. Ayrıca, estetik amaçlı uygulamaların yapılabileceği sağlık kuruluşlarının sayısında da artış gözlemlenmektedir.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Geç uyumak unutkanlığa yol açar mı?

Yaşam temposu, geç uyumayı normalleştirdi. Ancak beyin bu tempoya uyum sağlamakta zorlanıyor. Çünkü uykusuz kalmak hafıza üzerinde kalıcı hasarlar bırakabiliyor.

Aslında zayıflamak çok kolaymış: Sadece bu 6 kuralı hayatınıza sokun yeter

Kilo vermek artık sancılı diyetlere bağlı değil; uzmanlar, sadece hayatınıza katacağınız 6 basit kuralın zayıflama sürecinde mucizevi fark yaratabileceğini söylüyor.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Ankara’da ishal vakaları arttı, uzmanlar uyarıyor: ‘Temizlik ve sıvı tüketimi önemli’

Ankara’da son dönemde ishal vakalarında artış başladı. Hekimler sıcak havaların da hastalık ihtimalini artırabileceğini söyledi. Hastalığa karşı alınabilecek önlemleri anlatan Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) Genel Başkanı Doktor Türkü Yağmur Nehir, yurttaşların temizliğe ve bol sıvı tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

2025 Mart TUS Tercihleri

2025 Mart TUS’da Ek Tercihe kalan boş kontenjanlar açıklandı. Uzman doktor adaylarının tercih etmediği branşlar dikkat çekti. 

Yaşlılıkta yalnızlık tehlikesi; uzmanlar depresyon ve Alzheimer’a karşı uyarıyor

“Eğitim, sağlıklı beslenme, sosyal yaşam ve hareketli yaşam tarzı büyük önem taşıyor”