Güneş sistemimizin uzak köşelerinde gizemli bir gezegen arayışı devam ediyor. Bilim insanları, yıllardır Neptün’ün ötesindeki küçük cisimlerin yörüngelerini etkilediği düşünülen “Dokuzuncu Gezegen”i bulma umuduyla çalışmalarını sürdürüyor.
En son teknolojiyle donatılmış teleskoplar, bu kozmik gizemi çözmek için önemli bir adım atıyor. Şili’de kurulan Vera C. Rubin Gözlemevi, astronomi çalışmalarına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
Bu gözlemevinin özellikleri arasında dünyanın en büyük dijital kamerasına sahip olması ve geniş alanlı bir teleskopa sahip olması dikkat çekiyor. Yüksek çözünürlüklü kamerasıyla sönük ve uzak nesneleri tespit etmek için ideal bir konumda bulunuyor.
Gezegenin varlığına dair kanıtlardan biri, Plüton benzeri cisimlerin yörüngelerindeki tuhaflıklar olarak belirtiliyor. Bu tuhaflıklar, büyük ve görünmeyen bir gezegenin varlığını destekliyor.
Rubin Gözlemevi’nin operasyon direktörü Bob Blum, teleskoplarının sönük cisimleri tespit edebilecek büyüklükte olduğunu vurguluyor. Her gece gökyüzünü tarayan ve yeni görüntüleri analiz eden sistemler sayesinde, Dokuzuncu Gezegen’in varlığı kolayca takip edilebilecek.
More Stories
Ertelenen Google Pixel 9a ABD’de satışa sunuldu: İşte fiyatı
Corendon Airlines 20. yaşını yolcularıyla gökyüzünde kutluyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Türkiye olarak ilk 10’daki lider denizci ülkeler arasında sancağımızı çok yakında dalgalandıracağız”